Davis Cup

SAD ostvario i drugu pobjedu na Gripama, Hrvatska mora danas svladati Finsku ako želi ostati u igri za četvrtfinale

Hina

Borna Gojo/Foto PIXSELL

Borna Gojo/Foto PIXSELL

Finci i minimalnim porazom neće izgubiti sve izglede u borbi za plasman u nokaut fazu Davis Cup finala



SPLIT Austin Krajicek i Rajeev Ram su u još jednom uzbudljivom i izjednačenom meču došli do pobjede svladavši Nizozemce Wesleyja Koolhofa i Matwea Middlekoopa sa 6-7 (5), 7-6 (3), 6-3 nakon dva sata i 39 minuta velike borbe te tako ublažili poraz američke reprezentacije u meču 2. kola skupine D grupne faze Davis Cup finala.


Iako ova pobjeda nije imala jednaku težinu, kao ona ostvarena protiv Ivana Dodiga i Mate Pavića u srijedu, mogla bi biti važna u slučaju zatvaranja krugova između reprezentacija s istim učinkom nakon što budu odigrani svi mečevi.


Koolhof i Middelkoop su američki dvojac stavili na brojna iskušenja, ali ni oni nisu uspjeli slomiti Krajicekov i Ramov servis. Amerikanci su spasili svih devet ‘break’-lopti s kojima su bili suočeni, a slomili su servis suparnika u ranoj fazi trećeg seta, baš kao što je to bio slučaj i protiv hrvatskog para. Jedina razlika je bila u tome što su Koolhof i Middlekoop osvojili prvi set u ‘tie-breaku’, a na isti način izgubili drugu dionicu.




Nizozemci su pobjedu osigurali već u pojedinačnim dvobojima. Prvo je Botic van de Zandschulp (ATP – 68.) svladao Tommyja Paula (ATP – 13.) sa 7-6 (2), 6-2, a onda je Tallon Griekspoor (ATP – 24.) pobijedio Francesa Tiafoea (ATP – 11.) sa 6-3, 6-7 (7), 7-6 (2).


Nakon nepotpunog drugog kola Nizozemska je na vrhu ljestvici s učinkom 2-0, ispred SAD-a koji ima 1-1 te Finske i Hrvatske koje su na 0-1.


Danas  (15 sati) će Hrvatska i Finska igrati meč u kojem hrvatski tenisači samo pobjedom mogu ostati u igri za plasman u četvrtfinale, dok Finci i minimalnim porazom neće izgubiti sve izglede u borbi za plasman u nokaut fazu Davis Cup finala.


Nizozemska – SAD 2-1


Botic van de Zandschulp – Tommy Paul 7-6 (2), 6-2


Tallon Griekspoor – Frances Tiafoe 6-3, 6-7 (7), 7-6 (2)


Wesley Koolhof / Matwe Middelkoop – Austin Krajicek / Rajeev Ram 7-6 (5), 6-7 (3), 3-6