OI u Tokiju

Rukometaši Danske, Španjolske i Francuske izborili polufinale

Hina

Danci, zlatni iz Rija, u četvrtfinalu su pobijedili Norvešku sa 31-25TOKIO  Branitelji olimpijskog naslova iz Rio de Janeira, rukometaši Danske izborili su plasman u polufinale turnira u Tokiju.


Zlatni iz Rija su u četvrtfinalu pobijedili Norvešku sa 31-25, Francuska je u četvrtfinalu pobijedila Bahrein sa 42-28, dok je Španjolska porazila Švedsku sa 34-33. U posljednjem četvrtfinalu sastaju se Njemačka i Egipat.


Norveška se protiv Danske dobro držala u prvom poluvremenu, no aktualni olimpijski i svjetski prvacii su u nastavku bili bolji.
Dansku su do pobjede predvodili Mikkel Hansen i Jacob Holm sa po osam golova, dok je Norvežane predvodio Sander Sagosen sa također osam pogodaka.


U susretu između Francuske i Bahreina nije bilo rezultatske neizvjesnosti, Francuzi su već nakon prvog poluvremena imali sedam razlike (21-14).


Srebrne iz Rio de Janeira predvodili su Kenton Mahe s devet, te Dika Mem i Nicolas Tournat sa po pet golova. U suparničkim redovima najefikasniji je bio Husain al Sayyad s pet golova.


U polufinale je ušla i Španjolska koja je porazila Švedsku sa 34-33. Španjolsku je do polufinala predvodio Aleix Gomez s osam golova, dok su Raul Entrerrios i Aleks Dušebajev postigli po pet golova.


Kod Šveđana najefikasniji su bili Hampus Wanne sa 10 golova, te Jim Gottfridsson s pet golova.


U posljednjem četvrtfinalnom ogledu igrat će Njemačka i Egipat.


U polufinalu se sastaju Danska i Španjolska, te Francuska i pobjednik zadnjeg četvrtfinalnog ogleda.