Osjeća se dobro

Romain Grosjean je prošao samo s lakšim opeklinama i priznao da je pogriješio: “Bio sam protiv uvođenja haloa…”

Hina

Romain Grosjean

Romain Grosjean

Grosjean je dobro. Ima lakše opekline na rukama i zglobovima, objavio je direktor Haasa Guenther Steiner



MANAMA  Ekipa Haasa je objavila kako je Francuz Romain Grosjean dobro i da je zadobio lakše opekline po rukama u teškoj nesreći koja se u nedjelju dogodila u prvom krugu Velike Nagrade Bahreina u formuli 1.


“Grosjean je dobro. Ima lakše opekline na rukama i zglobovima. Sada je na pregledima, svjestan je svega. Čini se da je dobro, a spasilačka ekipa je brzo reagirala. Redari i FIA su obavili sjajan posao. Bilo je strašno. Imali smo sreću u nesreći i mislim da se izvukao” objavio je direktor Haasa Guenther Steiner.


Bila je to jedna od najtežih nesreća u formuli 1 posljednjih godina.




Grosjean je u trećem zavoju nakon kontakrta s jednim bolidom izletio sa staze i zabio se u ogradu pri čemu je bolid eksplodirao i prepolovio se.


Srećom, 34-godišnji Francuz je preživio. Nekako je izašao iz bolida i putem radija potvrdio da je dobro prije nego što je ušao u kola hitne pomoći kako bi ga pregledali kako zahtijeva protokol.


Utrka je prekinuta kako bi se očistila staza.


Do kraja sezone još su tri utrke, a naslov prvaka već je osigurao Britanac Lewis Hamilton u Mercedesu.


Iz bolnice se javio i Grosjena, emitiravši video:


“Pozdrav svima, samo bih htio reći da sam dobro. Skoro pa dobro. Hvala vam svima na porukama. Bio sam protiv ‘haloa’ prije nekoliko godina, ali mislim da je to najbolja stvar koju smo uveli u Formulu 1 i bez toga ne bih sad bio mogao pričati s vama. Hvala medicinskom osoblju na stazi, u bolnici i nadam se da ću vam uskoro i sam moći pisati kako mi ide”, poručio je Francuz.