ZOI u Pekingu

Riječka snowboardašica se zbog (pre)strogih epidemioloških mjera u Kini nije smjela pojaviti na startu nastupa u slopestyleu

Portal Novi list

Lea Jugovac/Foto HOO

Lea Jugovac/Foto HOO

Koncetracija virusa u nosu Lee Jugovac bila je granična da bi se proglasila pozitivnom pa je morala na novo testiranje koje se nije stiglo obaviti do početka natjecanja



PEKING Ludilo s koronavirusom, odnosno (pre)strogim mjerama koje su uvedene u Kini, pa i za sudionike ZOI u Pekingu onemogućilo je Riječanku Leu Jugovac da upiše svoj prvi olimpijski nastup. Riječka snowboardašica trebala je noćas odraditi nastup u disciplini “slopestyjle”, ali nije se smjela pojaviti na startu jer je njezin nalaz na koronavirus bio graničan.


Poslana je na novo testiranje, međutim procedura se odužila pa više nije bilo vremena za odlazak na natjecanje. Podsjetnika radi, Kinezi imaju puno niži prag, koji određuje da li je nečiji nalaz na prisutnost virusa u nosu dostatan da bi se proglasio pozitivan, od ostatak svijeta. Doduše, malo su ga prilagodili sudionicima ZOI, ali je on još uvijek viši nego primjerice u Europi ili SAD.


Lea Jugovac bi svoj idući nastup trebala odraditi 14. veljače u disciplini big air. Jasno, ako ponovo ne bude proglašena pozitivnom ili granično pozitivnom.




– Na moju veliku žalost nisam mogla vozit. Jučer sam dobila vijest da sam pozitivna, pa onda da je nalaz graničan i morala sam poštivati proceduru. Bila sam izolirana i tek sam danas ujutro mogla u Olimpijsko selo, koje se nalazi četiri sata vožnje od Pekinga. Eto,  morala sam propustiti i ceremoniju otvaranja, a sada i natjecanje – kazala je Jugovac za Hinu.