Mala svečanost

Župan Zlatko Komadina primio sportaše koji su bili na ZOI u Pekingu

Katarina Blažević

Lea Jugovac, Leona Popović i Marko Skender na prijemu sa svojim trenerima/S. DRECHSLER

Lea Jugovac, Leona Popović i Marko Skender na prijemu sa svojim trenerima/S. DRECHSLER

Činimo koliko možemo u stvaranju uvjeta za sve sportove, pa tako i zimske, kako bi vi mogli imati kvalitetnije treninge, ali naravno da toga uvijek treba i više", rekao je župan Zlatko Komadina



RIJEKA  “Činimo koliko možemo u stvaranju uvjeta za sve sportove, pa tako i zimske, kako bi vi mogli imati kvalitetnije treninge, ali naravno da toga uvijek treba i više”, rekao je župan Zlatko Komadina na prijemu organiziranom za sportaše iz Primorsko-goranske županije, koji su nastupili na Zimskim olimpijskim igrama, što su se u Pekingu održale u veljači ove godine. Snowborderici Lei Jugovac, skijašici Leoni Popović te Marku Skenderu, koji se natječe u nordijskom skijanju, osim župana Komadine čestitale su i pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić te tajnica Zajednice sportova PGŽ Katja Luketić.


– Drago mi je što smo na Olimpijadi imali troje sportaša iz PGŽ u tri različita sporta, a ujedno svi dolazite iz različitih mjesta, Rijeke, Mrkoplja i Ravne Gore – rekao je Zlatko Komadina, potom istaknuvši kako je Županija ulagala u uređenje staze za skijaško trčanje u Vrbovskoj poljani, a investirala je i u stazu na Platku.


Pročelnica Upravnog odjela Sonja Šišić uz čestitke je naglasila kako je Županija ponosna što su Skender i Popović odabrani za stjegonoše na otvaranju ZOI, iako velika hrvatska skijaška nada nije uspjela doći na otvaranje u Peking zbog koronavirusa.




– Pratimo sve vaše rezultate i veselimo se narednoj sezoni očekujući da ćete biti još bolji. Vi ste odličan primjer mladim sportašima – naglasila je Katja Luketić, tajnica Zajednice sportova PGŽ.
Sportaši su zahvalili na prijemu nakon čega su sa županom i pročelnicom komentirali uvjete za treninge na Platku i području Gorskog kotara. Župan je najavio mogućnost dodatnog poboljšanja infrastrukture kako bi sportaši u Županiji mogli češće trenirati u svom rodnom kraju, a ne ići u inozemstvo, što je trenutno realnost.