Karate

Riječka karatistica osvojila broncu na turniru Svjetske lige: “Ovo je jako lijep završetak natjecateljske godine”

Ivana Vaupotić

Rene Pernuš i Lea Vukoja

Rene Pernuš i Lea Vukoja

Karatist riječkog TAD-a Boran Berak zapeo je na prvoj prepreci kategorije do 67 kilograma



RIJEKA Lea Vukoja osvojila je brončano odličje u kategoriji do 68 kilograma na turniru Svjetske karate lige Serije A, što je održan u portugalskom Matosinhosu. Karatistica Championa, koja je na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u Budimpešti bila dio hrvatske reprezentacije koja je osvojila broncu, portugalski je ispit otvorila porazom od Slovakinje Sare Krivdove (2:4), koja se kasnije plasirala u finale pa je 22-godišnju Riječanku povukla u repasaž u kojem je ostvarila sve četiri pobjede.


– Nakon svjetske ekipne bronce u Budimpešti, ovo je jako lijep završetak natjecateljske godine – rekla je Lea Vukoja, koja je u prvoj borbi repasaža pobijedila Brazilku Anne Giulie Soares (8:4), potom je bila uspješnija od Švicarke Sare Deuble (6:0) te Francuskinje Natanele Flamand (8:0), a u posljednjem meču za broncu svladala je Iranku Mobinu Kavyanicherati (9:3).


Karatist riječkog TAD-a Boran Berak zapeo je na prvoj prepreci kategorije do 67 kilograma. U drugom kolu, u koje se plasirao bez borbe, zaustavio ga je Portugalac Rafael Alves (3:5).