Nije siguran

Rafa Nadal demantirao informaciju da će se vratiti tenisu na turniru u Monte Carlu

Hina

Rafa Nadal/Foto REUTERS

Rafa Nadal/Foto REUTERS

Idem svojim putem i ne znam kada ću sljedeći put igrati - rekao je Nadal



MADRID  Španjolska teniska zvijezda Rafael Nadal sumnja da će se moći vratiti na prvom mastersu na zemljanim terenima u Monte Carlu, gdje je slavio čak 11 puta.


Nadal je demantirao riječi organizatora natjecanja u Kneževini koji su prije nekoliko tjedana ustvrdili da će se 22-struki Grand Slam osvajač vratiti upravo tamo nakon ozljede kuka.


Četrnaestostruki pobjednik Roland Garrosa pauzirao je zbog ozljede kuka otkako je izgubio u drugom kolu Australian Opena. Zbog toga je također propustio svoje prve turnire na američkom tlu, uključujući dva Mastersa u Indian Wellsu i Miamiju.




Direktor natjecanja u Monte Carlu David Massey rekao je prije dva tjedna da je Nadal među prvim kandidatima za tamošnji masters. Tridesetšestogodišnjak s Mallorce, koji je ondje posljednji put pobijedio 2018., to je demantirao.


“Ne znam odakle im ta informacija”, citirala je zvijezda španjolske novine Marca. “Da je informacija točna, potvrdio bih je i sam, ali nažalost ne mogu tako. Idem svojim putem i ne znam kada ću sljedeći put igrati. To je cijela istina”, dodao je Nadal, koji je ispao iz prvih deset na ATP ljestvici.


“Ne mogu potvrditi da ću igrati u Monte Carlu. Nalazim se u fazi u kojoj se stvari odvijaju iz dana u dan. Više volim davati informacije kada sam u to potpuno siguran”, sada 13. igrač svijeta, koji je čak 11 puta bio pobjednik turnira u Kneževini.


Masters će tamo započeti 9. travnja i uvod je u vrhunsku europsku sezonu na zemljanoj podlozi, a vrhunac će biti Roland Garros Open koji će se održati od 28. svibnja do 11. lipnja.