ATP Cincinnati

Prvi tenisač svijeta ponovo morao odigrati tri seta da bi se probio do polufinala turnira u Cincinnatiju

Hina

Carlos Alcaraz/Foto REUTERS

Carlos Alcaraz/Foto REUTERS

Za plasman u finale igrat će protiv najboljeg poljskog tenisača Huberta Hurkacza



CINCINNATI Najbolji tenisač svijeta Španjolac Carlos Alcaraz je još jednom morao igrati tri seta, ali se probio do polufinala ATP turnira Masters 1000 serije u Cincinnatiju, gdje je u četvrtfinalu svladao Australca Maxa Purcella (ATP – 70.) s 4-6, 6-3, 6-4.


Australski tenisač je osvojio prvi set, ali nakon toga nije bio previše blizu pobjedi. Kod 4-4 u trećem setu je odigrao loš gem na servisu, a kad je Alcaraz servirao za plasman u polufinale Purcell je propustio loptu za 5-5. Na prvu meč-loptu Španjolac je zabio as.


Za plasman u finale Cincinnatija igrat će protiv najboljeg poljskog tenisača Huberta Hurkacza (ATP – 20.) koji je sa 6-1, 7-6 (8) svladao Australca Alexeija Popyrina i tako prekinuo njegov pobjednički niz započet osvajanjem Croatia Opena u Umagu.




U turniru tenisačica prvi polufinalni par čine najbolja svjetska tenisačica Iga Swiatek i sedma na svijetu Amerikanka Coco Gauff. Swiatek je sa 7-6 (3), 6-1 bila bolja od aktualne wimbledonske pobjednice Čehinje Markete Vondroušove (WTA – 10.) i svladala ju sa 7-6 (3), 6-1, dok se Gauff lako obračunala s Talijankom Jasmine Paolini (WTA – 43.) i za 72 minute ju pobijedila sa 6-3, 6-2.


U drugom polufinalu Čehinja Karolina Muhova (WTA – 17.) čeka pobjednicu dvoboja Tunižanke Ons Jabeur (WTA – 5.) i Bjeloruskinje Arine Sabaljenke (WTA – 2.).