DOIGRAVANJE PH-a

Primorje gostuje kod Juga. Brubnjak: “Imamo kvalitetu za finale”

Igor Duvnjak

Tin Brubnjak / Arhiva NL

Tin Brubnjak / Arhiva NL

Očekujem kvalitetan vaterpolo, nadam se da možemo biti u egalu te da u nekoj od tih utakmica možemo pobijediti, kaže Brubnjak



RIJEKA – Došli smo da odemo i idemo da bismo se vratili, slobodno mogu poručiti vaterpolisti Primorja Erste bank.


»Kapice s Kantride«, koje uz nogometaše Rijeke cijele sezone emitiraju gradske sportske hitove, u jeku naguranih zahtjevnih utakmica i napornih putovanja danas (18 sati) skaču u vodu u Dubrovniku u prvoj polufinalnoj utakmici državnoga prvenstva s domaćim velikanom Jugom Adriatic osiguranjem. Momčad Primorjaša s Igorom Hinićem za kormilom stigla je tek nakratko predahnuti poslije grčko-srpske epizode, četvrtfinalnog susreta LEN Euro kupa protiv Vouliagmenija u Ateni te kragujevačke utakmice u Premier Regionalnoj ligi s Radničkim, da bi večeras pokušala zagristi u tvrd zalogaj u Gružu. Niti domaći favoriti nisu imali puno vremena za predah i odmor, prije nekoliko dana su u Splitu u razigravanju za poredak od prvog do petog mjesta Premier Regionalne lige poslije izvođenja peteraca poraženi od Novog Beograda.


Reprezentativci


– Dubrovčani su igrali turnir Premier Regionalne lige, dvije utakmice sigurno su im teške i ne znam koliko će biti odmorni za večerašnji susret – rekao je kapetan Primorjaša Tin Brubnjak, sudionik utakmice koja ima svojevrsnih kurioziteta, u njegovoj su momčadi, naime, braća Čubranić, vratar Mauro Ivan i napadač Niko, dok u redovima domaćina, koji vodi trener Vjeko Kobešćak, igra njihov brat i vratar Juga, Fran. – Možda imamo neku šansu, a ako nam se pruži, moramo je iskoristiti. Jasno da planiramo u utakmicu ući punom snagom i takvi se onda možemo nadati pobjedi.




Reprezentativci domaćina poput vratara Popadića, Lazića, Burića ili pak Žuvele, prije večerašnjeg početnog plivanja za loptu slove kao veliki favoriti, ali riječka momčad, koja cijeni svakog suparnika, ne zazire od zvučnih imena suparničkih klubova. Znaju nešto o tome i Gospari koji su na otvaranju sezone gostovali na Kantridi, kada su Brubnjaka i prijatelje svladali tek golom razlike.


– U polufinalnim utakmicama očekujem kvalitetan vaterpolo, nadam se pritom da s Jugom AO možemo biti u egalu te da u nekoj od tih utakmica možemo pobijediti, a možda se čak i plasirati u finale. Mislim da za to imamo kvalitetu. Sada smo, nažalost, izgubili tri utakmice zaredom, dva puta od Kragujevčana i od Vouliagmenija, tako su nam pale karte, ali nadam se da se možemo izdignuti iz toga. Inače, kada spominjem te poraze ne zaboravimo zahtjevnost tih duela, no, s druge strane, cijelu sezonu igramo zahtjevne utakmice, a toliko susreta nismo izgubili možda čak tijekom cijele sezone. Sada smo upali u takvu seriju i trebamo se iz nje izvući s nekoliko dobrih utakmica.


Svaki od suparnika nastojat će nametnuti svoju prezentaciju vaterpola nastojeći naglasiti one slabije točke u igri protivničke momčadi.


Želje


– Trebamo inzistirati na našoj igri, ne bacati adute olako »lijevo – desno«, već da se zna kako što odigrati. No, to su želje, a vidjet ćemo kako će krenuti utakmica. Ali, već smo pomalo i iskusna ekipe te mislim da ćemo se dobro snaći. Probat ćemo se izvući svojom igrom. Oni pak ove godine imaju slabije centre u odnosu na prethodnu sezonu pa ih možda stisnemo u presingu. Što se tiče igrača više, to sigurno moramo popraviti u odnosu na ove utakmice koje smo nedavno igrali. I ako to sve dođe na svoje mjesto, sigurno imamo šanse.


Nakon večerašnjeg duela razmišljat će se o riječkom uzvratu, što je na rasporedu idućeg utorka, nakon čega se 27. travnja igra uzvrat s Vouliagmenijem, koji u Rijeku dolazi s velikih pet golova prednosti.


– Siguran sam da pravim pristupom možemo stići zaostatak iz Atene. Trebamo ih dobro stisnuti, a onda u posljednjoj četvrtini »tko živ, tko mrtav«. Zadovoljan sam našom sezonom, treba je završiti na pravi način.