Sjajne vijesti

Primorje EB dobilo organizaciju Final Four turnira Euro kupa vaterpolista

Igor Duvnjak

Luka Babić/Foto V. KARUZA

Luka Babić/Foto V. KARUZA

Ne bismo se ni odlučivali za kandidaturu da iza toga nisu stali Grad Rijeka, HVS i mnogi drugi sponzori - kaže Samir Barać, predsjednik kluba



RIJEKA   Primorje Erste Bank bit će domaćin Final Foura Euro kupa vaterpolista 17. i 18. svibnja. Još je jedna to u nizu dobrih vijesti na koju su ove sezone navikli riječki ljubitelji vaterpola koju njihovi ljubimci, igrači trenera Igora Hinića, stalno vesele novim međunarodnim uspjesima. Nedavnim podvigom s loptom u vodi, kada su potopili grčki Vouliagmeni sa šest pogodaka viška i novim međunarodnim uspjehom uplivali u polufinale Euro kupa razgalivši srca navijača, dali su i novi posao agilnoj upravi. Vouliagmeni je, naime, trebao biti organizator Final Foura, uskočivši među četiri najbolja sastava umjesto Grka, Primorjaši su krenuli u sprint za dobijanje domaćinstva.


Ta utrka uspješno je okončana i pred nama su zanimljive i kvalitetne večeri vaterpola, polufinalne utakmice Primorja EB i njemačkog Spandaua, te dubrovačkog Juga AO i španjolskog Sabadela 17. svibnja, dok će dan kasnije pobjednici odlučivati o osvajaču europskog trofeja.


– Nešto prije 18 sati smo od LEN-a dobili službenu obavijest da smo organizatori završnog turnira Euro kupa. Službena potvrda nam je bila jako važna zbog Gradskog vijeća jer ono mora odlučiti o izdvajanju sredstava za turnir – rekao je Samir Barać, zadovoljni predsjednik Primorja Erste Bank, slavno igračko ime, najtrofejniji riječki sportaš.




Čelnik Primorjaša i sada reda pohvale momčadi za niz uspjeha u bazenu, među kojima je ovaj silan preokret s Vouliagmenijem, kada je poraz od pet golova razlike neverom s Kvarnera pretvoren u trijumf sa šest golova viška, vrijednih polufinala.


– Ovo što je Primorje EB napravilo u četvrtfinalu Euro kupa te i ono do samog četvrtfinala je nevjerojatan sportski podvig. Ovo je za klub nevjerojatan uspjeh, podvig za koji dečkima zbilja treba skinuti kapu. Momci su sami odlučili da im to nije dosta, žele još više. Ušli smo u kandidaturu za Final Four i stigla je ova dobra vijest da smo domaćini. Ne bismo se ni odlučivali za kandidaturu da iza toga nisu stali Grad Rijeka, HVS i mnogi drugi sponzori. Sada brojimo dane do događaja, zadovoljni što nas čeka spektakl na Kantridi. Uzimajući u obzir važnost natjecanja, ovo je sigurno jedno od važnijih koja se događaju u Rijeci u posljednjih desetak godina – dodao je Barać.