Regionalna vaterpolska liga

Primorjaši uoči polufinala Kupa gostuju kod Solarisa: “Korak po korak prema cilju”

Igor Duvnjak

Luka Babić/Foto V. KARUZA

Luka Babić/Foto V. KARUZA

Definitivno da su Šibenčani jedna dobra momčad - kaže Luka Babić



RIJEKA  Pred vaterpolistima Primorja Erste bank još je jedno od mnogobrojnih kratkih ovosezonskih zatišja pred buru, u ovom slučaju riječ je o večerašnjem (20 sati) šibenskom gostovanju kod Solarisa u Regionalnoj ligi, a ubrzo potom, već u petak Primorjaše čeka teški ispit u polufinalu Kupa sa splitskim Jadranom. Mlada momčad trenera Igora Hinića je onu prošlu buru podigla u dalekom Hannoveru gdje je nadigravši uvjerljivo njemačke domaćine ušla u osminu finala Europskog kupa. Zapaženi europski uspjeh je naravno draga tema za prepričavanje u redovima Primorjaša, poticaj za nastavak sezone, ali to je ipak samo lijepa uspomena dok je sva pozornost sada usmjerena ka ovoj dalmatinskoj turneji.


– Uspjeh u Hannoveru zasigurno je velik, ali opet idemo dalje utakmicu po utakmicu – kaže napadač Riječana Luka Babić. – Nakon svake utakmice naime prođe taj jedan ili dva dana i onda se odmah okrećemo prema onome što nas dalje očekuje, tim novim susretima. Ona euforija je već prošla, zaboravili smo je i okrenuli se ovom gostovanju kod Solarisa te Kupu Hrvatske. Cilj nam je pritom, što bolje odigrati te utakmice, a pritom se nadamo i pobjedama. Znači, idemo utakmicu po utakmicu, cilj po cilj.


Riječke »kapice« su uspješno načinile prethodne zaveslaje u Regionalnoj ligi kojima su praktički osigurale ostanak među najboljima ovog natjecanja. U takvoj atmosferi očekuju večerašnji šibenski nastup.




– Definitivno da su Šibenčani jedna dobra momčad. Imaju kvalitetne pojedince koje moramo pokušati zaustaviti i na kraju pobijediti. U proteklih nekoliko dana smo spremali taktiku za ovaj susret sa Solarisom koliko smo god stigli, tako je sve do posljednjeg treninga uoči susreta te vjerujem da ćemo spremni dočekati utakmicu – dodaje Babić.


Činjenica da Primorjaši često ovih tjedana i mjeseci igraju »utakmicu sezone«, u njihovom slučaju je sve samo ne obična floskula. Donedavno je takav komentar mogao pristajati za gostovanje u Hannoveru, sada svakako pripada dvoboju u polufinalu Kupa s Jadranom u petak. Nedvojbeno je da Splićani s top momčadi ulaze u vodu kao veliki favoriti, što potvrđuju i u riječkom taboru. No, Babić i suigrači pritom ni najmanje ne misle na predaju, dapače, sanjaju i veliko iznenađenje.


– Već sam plasman u polufinale hrvatskog Kupa je veliki uspjeh za našu ekipu. Ali opet, ako se može dobiti taj susret ili možda čak i osvojiti taj trofej, zašto ne pokušati svim silama. Definitivno da će to biti teška utakmica, ali idemo dati sve od sebe. Oni su favoriti na papiru, puno su jača momčad od nas. Mi smo mladi, spremni i željni uspjeha te se idemo dokazati – zaključuje Babić.