ZOI u Pekingu

Poznato je 11 hrvatskih sudionika ZOI u Pekingu, biatlonac Krešimir Crnković i bob posada ostali na čekanju

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Jedanaest sportašica i sportaša na ZOI-ju Hrvatska je imala i u Sočiju 2014. godine, a rekord po broju naših predstavnika i dalje drži Torino 2006. godine s 23 sportašice i sportaša



ZAGREB Na Zimskim olimpijskim igrama (4. do 20. veljače 2022.) u Pekingu, nastupit će ukupno 11 hrvatskih sportašica i sportaša, od kojih je čak deset predstavnika Hrvatskog skijaškog saveza, objavio je u ponedjeljak Hrvatski olimpijski odbor.


Kako je odlučila struka i vodstvo Hrvatskog skijaškog saveza, temeljem 3+3 norme u alpskom skijanju, Hrvatsku će predstavljati Zrinka Ljutić, Leona Popović i Andrea Komšić, te u muškoj konkurenciji Filip Zubčić, Matej Vidović i Samuel Kolega. Svi alpski skijaški reprezentativci nastupit će u veleslalomu i slalomu, osim Mateja Vidovića koji nastupa samo u slalomu.


Nordijsko skijanje predstavljat će u trećem olimpijskom nastupu Vedrana Malec te debitanti Marko Skender i Tena Hadžić. Skijaške trkačice nastupit će u disciplinama: sprint slobodnim načinom, 10 km klasičnim načinom, u ekipnom sprintu, a Vedrana Malec okušat će se i u utrci na 30 km slobodnim načinom s grupnim startom. Marko Skender nastupit će u utrkama sprint slobodnim načinom, na 15 km klasičnim načinom i u ski maratonu 50 km slobodnim načinom s grupnim startom.




U snowboardu će nas predstavljati Lea Jugovac, a nastupit će u disciplinama “Big Air” i “Slopestyle”, dok će premijerno naša predstavnica u brzom klizanju na kratkim stazama (short track) biti Valentina Aščić na 500 i 1500 metara.


Unatoč činjenici da je ostvario rezultat unutar olimpijske norme, biatlonac Krešimir Crnković ostao je prvi ispod crte, a na listi čekanja ostala je i bob posada, predvođena pilotom Draženom Silićem u obje discipline (dvosjed i četverosjed).


Jedanaest sportašica i sportaša na ZOI-ju Hrvatska je imala i u Sočiju 2014. godine, a rekord po broju naših predstavnika i dalje drži Torino 2006. godine s 23 sportašice i sportaša.


Od 24. do 27. siječnja traje elektronička sjednica Vijeća HOO-a na kojoj će se, između ostaloga, odlučiti i o tome tko će u svojstvu stjegonoše predvoditi hrvatsko izaslanstvo na svečanosti otvaranja Igara 4. veljače na velebnom stadionu Ptičje gnijezdo u Pekingu, izgrađenom za ljetne OI 2008. godine.