EP odbojkaša

Poznati su svi parovi osmine finala EP-a odbojkaša, Hrvatsku u petak čeka Rumunjska

Hina

Foto Eurovolley/CEV

Foto Eurovolley/CEV

U slučaju pobjede hrvatski odbojkaški idu na pobjednika susreta Bugarske i Francuske



VARNA Odigrane su posljednje utakmice prve faze Europskog prvenstva za odbojkaše koje će se do kraja odvijati u talijanskim gradovima Rimu i Bariju te u bugarskoj Varni.


Odbojkaši Italije su, u sklopu skupine A, pobijedili Njemačku s 3-2 u setovima te su time zadržali stopostotni učinak od pet pobjeda i prvo mjesto. Njemačka je s omjerom 3-2 završila na trećem mjestu te skupine. U drugom dvoboju večeri Belgija je pobijedila Švicarsku 3-0.


U skupini C Poljska je pobijedila Crnu Goru 3-0 te je završila prvi dio natjecanja sa svih pet pobjeda. Češka je, pak, istim rezultatom bila bolja od Sjeverne Makedonije te je osvojila treće mjesto u skupini C.




Od ranije je poznato kako će Hrvatska u osmini finala igrati protiv Rumunjske. Taj se dvoboj igra u bugarskoj Varni, u petak. Hrvatski odbojkaši su u svojoj skupini B osvojili drugo mjesto s omjerom 3-2, a budu li bolji od Rumunja u četvrtfinalu ih čeka pobjednik susreta Francuza i Bugara.


U preostalim dvobojima osmine finala će igrati: Nizozemska – Njemačka, Poljska – Belgija, Slovenija – Turska, Portugal – Ukrajina, Italija – Sjeverna Makedonija i Srbija – Češka.