OI u Tokiju

Portorikanka Camacho-Quinn slavila na 100 metara s preponama, Grk Tentoglou pobjednik u skoku u dalj

Hina

Jasmine Camacho-Quinn/Foto REUTERS

Jasmine Camacho-Quinn/Foto REUTERS

Portorikanka rođena u SAD-u Camacho-Quinn potvrdila je status najveće favoritkinje za zlato na 100 metara prepone



TOKIO  Grk Miltiadis Tentoglou (23) osvojio je naslov olimpijskog pobjednika u skoku u dalj na OI u Tokiju, dok je Portorikanka Jasmine Camacho-Quinn (24) slavila u utrci na 100 metara s preponama.


U jutarnjem dijelu atletskih natjecanja u ponedjeljak u Tokiju održana su dva finala, a posebno dramatično bilo je natjecanje u muškom skoku u dalj.


Europski prvak iz Berlina 2018. te vlasnik najboljeg rezultata na svijetu ove sezone, Grk Tentoglou uoči posljednje šeste serije držao je četvrto mjesto sa skokom od 8.15 metara, no u svom posljednjem pokušaju ostvario je rezultat od 8.41m i tako skočio na sam vrh.




Srebro je osvojio Kubanac Juan Miguel Echevarria (23), koji je također skočio 8.41m, ali je Tentoglou imao bolji drugi najduži skok te je stoga Grku pripalo zlato, a Kubancu srebro. Echevarria je imao dodatnu nesreću jer je tijekom finala ozlijedio butni mišić pa je propustio petu seriju, a u šestoj je prestupio.


Ozljeda je mučila i drugog Kubanca, Maykela Massa, koji je skokom od 8.21m iz prve serije na kraju osvojio broncu. Masso je skakao samo u prvoj i drugoj seriji, da bi potom propustio sve preostale četiri serije.


Portorikanka rođena u SAD-u Camacho-Quinn potvrdila je status najveće favoritkinje za zlato na 100 metara prepone koji je stekla sjajnom polufinalnom utrkom u nedjelju kada je trčala novi olimpijski rekord od 12.26 sekundi, samo šest stotinki sporije od svjetskog rekorda. U ponedjeljak ujutro Camacho-Quinn nije bila toliko brza, ali i 12.37 je bilo neuhvatljivo za konkurenciju. Aktualna svjetska doprvakinja Amerikanka Kendra Harrison (28) osvojila je srebro sa 12.52, a broncu Jamajčanka Megan Tapper (27) sa 12.55.