Skandal uoči Toura

Policija uoči Toura banula u hotel s biciklistima Victoriusa, oglasio se Riječanin na čelu te momčadi

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Danska policija pretražila je hotel zbog sumnje na dopingKOPENHAGEN Biciklistička momčad Bahrain Victorius objavila je u četvrtak da su, na zahtjev francuskog tužiteljstva, danski policajci jutros pretražili hotel u kojem je ekipa smještena zbog sumnje na doping.


Kako je danas izvijestio Bahrain Victorius, danska policija pretražila je hotel tima u 5.30 sati.


Vladimir Miholjević/V. KARUZA


“Policajci su pretražili sva vozila ekipe i prostorije osoblja i natjecatelja. Tim je surađivao s policijom i uviđaj je završen u roku od dva sata. Policija nije ništa zaplijenila“, napisala je ekipa i dodala da će se sada fokusirati na “najveći i najbolja utrka na svijetu, Tour de France”.


Miholjević: Sto posto smo transparentniRiječanin Vladimir Miholjević sportski je direktor Victoriusa. Njegovu izjavu prenio je Eurosport:


– Voljeli bi znati zašto to rade, jer ako je netko zainteresiran vidjeti što i kako radimo može se pridružiti našem timu na neko vrijeme i možda će onda razumijeti napor koji osoblje i vozači ulažu u svoj posao kako bi postigli svoje rezultate. Sto posto smo transparenti. Spavamo kao bebe i radimo kao konji! – izjavio je Miha za Eurosport. (I. VO.)

Tim Bahrain Victoriousa otkrio je u ponedjeljak da su agencije za provođenje zakona u Europi, na čelu s europskim policijskim uredom Europolom, pretražile domove nekih članova tima.


Sutra u Kopenhagenu počinje Tour de France.