Prošlosezonski zaostatak

Podmlađena ekipa odbojkašica Rijeke gostuje kod Kaštele u polufinalu Kupa Hrvatske

Denis Frančišković

Igor Lovrinov/Foto Arhiva NL

Igor Lovrinov/Foto Arhiva NL

U cijeloj situaciji mi se nadamo samo da ćemo se vratiti živi i zdravi jer idemo u središte korone - kaže trener Igor LovrinovRIJEKA Odbojkašice HAOK Rijeka CO večeras igraju utakmicu izvjesnog ishoda. U jednom polufinalnom ogledu polufinala Kupa Snježane Ušić izabranice Igora Lovrinova gošće su Kaštele. I s obzirom na cjelokupnu situaciju oko kluba i ekipe apsolutne su autsajderke. Riječanke muče brojni odlasci, okupljanje u posljednji tren, izostanak dobrog dijela ekipe i – korona. Naime, kako tvrdi trener Igor Lovrinov, u nezavidnoj situaciji odlaze u posljednjih tjedana korona žarište Hrvatske. Ukratko, cjelokupna situacija je »u crvenom«….


– Situaciju je jednom riječju nikakva. Tek ovaj tjedan počele su trenirati Fabris, Bakarčić i Žarković. Na kraju će Žarković ipak morati igrati jer Volarić ima problema s okom – kaže Igor Lovrinov dodajući: – Nismo u nikakvom natjecateljskom ritmu, nismo odigrali niti jednu pripremnu utakmicu. Ispada da u Kaštelu idemo na izlet.


U novonastaloj situaciji Riječanke muči još jedan aktualni problem koji posljednjih dana kulminira.
– U cijeloj situaciji mi se nadamo samo da ćemo se vratiti živi i zdravi jer idemo u središte korone. Nadamo se samo da je nitko neće pokupiti – zaključuje Lovrinov čiju su ekipu još ranije napustile Mioč, Vrban i Cvitković.


Kaštelanke su na putu do polufinala dvaput slavile u gostima, kod Dubrovnika (1:3) i Poreča (0:3), Riječanke su bile bolje od Zadranki (0:3) i Osijeka (1:3). Utakmice počinje u 18.30 sati, a finale 12. rujna već je jučer vizirala Mladost koja je u gostima 0:3 svladala Marinu Kaštelu.


Inače, prvenstvo počinje 19. rujna kada Rijeka ugošćuje Osijek. Do tada puno glavobolje za Riječanke.