Kup vaterpolista

Ovoga vikenda u Zadru se igra završnica Kupa Hrvatske za vaterpoliste, Primorjaši saznali termin svojeg polufinala

Hina

Igor Hinić/V. KARUZA

Igor Hinić/V. KARUZA

U petak su na programu polufinala, gdje će Jadran iz Splita igrati s riječkim Primorjem EB, a branitelj naslova Jug Adriatic osiguranje iz Dubrovnika sastaje se sa Solarisom iz ŠibenikaZADAR  Finalni turnir Hrvatskog kupa za vaterpolistice i vaterpoliste održat će se, u organizaciji Hrvatskog vaterpolo saveta, ovog vikenda u Zadru.


U petak, 1. prosinca na programu su polufinala vaterpolista, gdje će Jadran iz Splita igrati s riječkim Primorjem EB, a branitelj naslova Jug Adriatic osiguranje iz Dubrovnika sastaje se sa Solarisom iz Šibenika.


Finale je u subotu u 20 sati.
Dubrovčani su rekorderi ovog natjecanja s 15 naslova, Primorje ima četiri trofeja, a splitski Jadran samo jedan naslov, onaj iz 2021. godine.


U ženskoj konkurenciji u finalu u subotu od 16.30 sati igrati ŽAVK Mladost iz Zagreba i Jadran iz Splita.


“Petak i subota u Zadru, bit će zapravo svojevrsni dani hrvatskog vaterpola, u okviru kojih ćemo u subotu, 2. prosinca održati ondje i redovnu Skupštinu Hrvatskog vaterpolskog saveza. Ovim putem stoga pozivam sve zainteresirane u gradu Zadru, ali i cijeloj Hrvatskoj, da dođu i uživaju u dobrim utakmicama, odličnom vaterpolu”, kazao je glavni tajnik HVS-a Ivan Milaković.


RASPORED


Petak, 1. prosinca:

(17.00) Jug Adriatic osiguranje – Solaris, polufinale
(18.45) Jadran Split – Primorje EB, polufinale

Subota, 2. prosinca:
(16.30) Mladost Zagreb – Jadran Split, finale Kupa za seniorke
(20.05) Finale Kupa za seniore