Otišao je Igor Puž, čovjek koji je život posvetio obitelji, oktanima i planinama



RIJEKA  Nakon duge i teške bolesti preminuo je Igor Puž, istaknuti sportski i društveni djelatnik, dugogodišnji predsjednik Autokluba Opatija. Svoj radni vijek, sve do umirovljenja, proveo je u Brodogradilištu 3. maj, a potom u tvrtki Mariterm. U mladim je danima svoje slobodno vrijeme počeo posvećivati auto moto sportu, kao sudac s brojnim odgovornim zadaćama, a tijekom više od 50 godina aktivnog rada obilježio je, svojim znanjem, stručnošću i iskustvom, brojne oktanske manifestacije, počevši od legendarnih motociklističkih utrka na Preluci, potom na Automotodromu Grobnik, a najveći obol dao je u svom matičnom Autoklubu Opatija na čelu kojega je proveo više od dva desetljeća, sve do smrti.


 


Niz je mladih sportaša prošlo kroz redove opatijskog kluba, jednog od klubova velike četvorke kvarnerskog područja, obzirom da je Opatija, uz AK Matulji, AK Rijeka i AK Ina Rijeka, ustrojem i tradicijom bio nezaobilazni faktor automobilističkog i motociklističkog sporta, bilo u organizacijskom pogledu, bilo u rezultatskim uspjesima. Zasigurno, kultna manifestacija je Rally Opatija, kojem je upravo Igor Puž posvetio najveći dio svoje uspješne karijere sportskog djelatnika, u više od tridesetak godina kontinuiteta otkako se ta manifestacija održala, usprkos teškim vremenima, a koju posljednjih godina na svojim plećima nose mlađe generacije opatijskog kluba. Među njima su njegovi sinovi Dražen i Smiljan, koji su u oktanske vode, uz oca Igora, uplovili od ranih dana, da bi danas stasali u izvrsne suce auto sportova, bez čijeg je doprinosa nezamisliv bilo koji projekt Autokluba Opatija, ali i veliki broj manifestacija na području Kvarnera, Istre pa i Hrvatske. Posljednjih godina, svjestan bolesti, nije se predavao, Igor je bio uz sve operativne zadatke realizacije Rallyja Opatija, onako iz sjene, savjetom i znanjem, kojeg je prenosio na generacije čija je zadaća sada nastaviti putom kojim je, uz krug svojih istomišljenika, prijatelja i suradnika, generacijski srodnih, vodio aktivnosti Autokluba Opatija sve do svoje 72. godine života. Bolest je bila jača, a trenutne objektivne okolnosti s kojima smo suočeni, uzrokovale su tihi oproštaj u krugu uže obitelji.




 


Igor Puž je, uz funkciju čelnog čovjeka opatijskog autokluba, niz godina bio članom Odbora za autosportove Hrvatskog auto i karting saveza s odgovornim funkcijama sportskog direktora za auto rally, a potom i autocross, bio je član Upravnog odbora Automobilističkog saveza PGŽ-a, svojedobno predsjednik Sportskog saveza Opatije i član Gradskog vijeća Opatije.


 


Uz brzine i oktane, Igor Puž svaki je slobodni trenutak posvećivao, izuzetno aktivno, još jednoj neizmjernoj ljubavi – planinarstvu. Mnoge su planinarske staze osmišljene i markirane upravo njegovim djelom, a nemali je broj brda i planina kojima je prohodao i koje je upisao u svoj životopis kao član opatijskih planinarskih društava Orljak i Opatija.


 


Opatijska šetnica, Lungomare, Zert i Mrkat, klupske prostorije i obiteljsko okruženje, pamtit će čovjeka koji je svoj život posvetio profesionalnim zadaćama, ali i oktanskom sportu kojeg je neizmjerno volio.


 


Hvala ti, Igore, za sve što si učinio, za niz višegodišnjih zajedničkih suradničkih dana, za projekte kojima si se potpuno predao.


Novi list pratite putem aplikacija za AndroidiPhone/iPad ili Windows Phone.