Umaško porinuće

Opatijska muška dvoranska seniorska odbojka se nakon desetak godina vratila u život

Ivan Volarić

Opatijci uoči susreta u Umagu

Opatijci uoči susreta u Umagu

Opatijci su u prvoj natjecateljskoj utakmici izborili osminu finala Kupa Hrvatske i susret protiv Murse



RIJEKA  Odbojkaši Opatije Volleya prošle subote imali su svoju službenu premijeru. I to – uspješnu! Opatijci su nakon pet odigranih setova svladali svoje domaćine u Umagu i osvojili regionalni odbojkaški Kup. Osim toga, izvukli su vizu za završnicu Kupa Hrvatske, za osminu finala u kojem će na svojem parketu ugostiti uglednog superligaškog suparnika – osječku Mursu. Time će se i službeno seniorska muška odbojka nakon desetak godina vratiti na opatijske terene. Opatija je nekada imala muškog prvoligaša, a ekipa okupljena oko Opatije Volley nada se da će i u skorašnjoj budućnosti ponovo svojim sugrađanima servirati utakmice najvišeg odbojkaškog ranga. Jasno, put do toga je dalek i mukotrpan.


– Zadovoljni smo jer ovo nam je ipak bila prva utakmica. Naravno, i zbog pobjede. U utakmicu smo ušli s puno neforsiranih pogrešaka, gubili smo 2:0 u setovima, ali onda smo počeli igrati jednostavnije, pametnije i smanjili smo neforsirane pogreške – govori Ivan Đorđević, trener Opatije Volley, koji je za igračkih dana branio opatijske boje u ondašnjoj Prvoj ligi.


Uigravanje


Opatijci su se namjeravali ove sezone uključiti u Drugu ligu – zapad, no zbog nedostatka mlađih uzrasta na to će se morati sačekati najmanje do početka iduće sezone. Shodno tome, kup utakmice seniora ostat će jedine službene ove sezone.




– Za okupljanje i formiranje ekipa mlađih uzrasta nam je potrebno malo vremena. Mi ćemo ove sezone osim kup utakmica igrati i brojne turnire. Oni su možda rekreativnog karaktera, ali iz iskustva mogu reći da je većina turnira kvalitetom na razini donjeg doma naše Superlige. Kroz te turnire ćemo se vikendima uigravati – nastavlja Đorđević.


Uporedo s tim radi se i na formiranju mladih ekipa.


Planet odbojka


– Pokrenuli smo projekt pod nazivom »Planet odbojka«. Njime smo trenutno obuhvatili dvije skupine s ukupno tridesetak odbojkaša u OŠ »Rikard Katalinić Jeretov«, a isto tako okupili smo i dvadesetak zainteresiranih klinaca u OŠ Podmurvice. Ono što je bitno za ovaj projekt je da je za polaznike potpuno besplatan. Dakle, ponudili smo ga osnovnim školama s kojima imamo dobru komunikaciju i naišli trenutno na odaziv u ove dvije škole. Cilj je u prvom redu promocija odbojke, a sigurno je da će onda netko od te djece željeti ostati i kasnije u odbojci, a onda će u tom slučaju imati mogućnost prijeći u naš klub. U planu je da projekt proširimo na još nekoliko škola na zapadu naše županije – rekao je Đorđević.