Superliga odbojkašica

Odbojkašice Rijeke nadaju se u Dvorani mladosti nanijeti drugi poraz vrlo dobrim Splićankama

Katarina Blažević

Mara Štiglić/Foto REUTERS

Mara Štiglić/Foto REUTERS

Igrale smo s njima već jako puno puta, posebice u mlađim uzrastima - kaže Mara Štiglić, najefikasnija riječka igračica



RIJEKA Odbojkašice Rijeke CO večeras će na Trsatu (19.30 sati) ugostiti Split u dvoboju koji se može opisati kao »derbi mladosti«. I jednu i drugu ekipu većim dijelom čine juniorke i kadetkinje, iako su obje ekipe možda i iznenađujuće dobro krenule u sezonu. To posebno vrijedi za Splićanke, koje su u četiri kola upisale tek poraz od favorizirane Marina Kaštele, ali su i njima uspjele otkinuti jedan bod. Riječanke su, pak, nakon dvije pobjede upisale poraze upravo od Marina Kaštele i Kelteks Karlovca.


Bit će to ujedno i dvoboj dviju juniorskih reprezentativki koje napadački predvode svoje ekipe. Mara Štiglić sa 74 je poena trenutno na trećem mjestu ljestvice najefikasnijih u ženskoj Superligi, a jedno mjesto ispred nje s 81 poenom je Ana Burilović iz Splita.


– Igrale smo s njima već jako puno puta, posebice u mlađim uzrastima. One dugo godina igraju zajedno, uigrane su te imaju talentirane igračice na svim pozicijama. Kad su druge ekipe u pitanju, može prevagnuti iskustvo, ali sada smo podjednake. S obzirom da ipak igramo doma, nadam se pobjedi – govori Mara Štiglić, odbojkašica Rijeke, koja će uskoro proslaviti 17. rođendan.