Superliga

Kapetanica riječkih odbojkašica nakon novog poraza: “Nemamo alibi, moramo se koncentrirati”

Katarina Blažević

Mara Štiglić/Foto M. LEVAK

Mara Štiglić/Foto M. LEVAK

Krenule smo dobro i onda smo nekako na sredini prvog seta stale pa smo se vratile u život u drugom setu, a ostala dva ne znam ni sama što reći... Pri kraju su one bile koncentriranije - kaže Mara Štiglić



RIJEKA Odbojkašice Rijeke niti u drugom uzastopnom domaćem susretu protiv susjeda na ljestvici nisu uspjele slaviti. Na Trsatu je nakon Neba dva boda uzeo i Osijek, iako su se riječke igračice nadale kako bi mogle “lakše disati” nakon tih susreta.


– Pripremale smo se dosta, analizirali smo ih i preko videozapisa i znale smo koliko je ovo važna utakmica. Krenule smo dobro i onda smo nekako na sredini prvog seta stale pa smo se vratile u život u drugom setu, a ostala dva ne znam ni sama što reći… Pri kraju su one bile koncentriranije. Mislim da smo mogle to dobiti, posebice jer smo ipak igrale na domaćem terenu, kao i protiv Neba u kolu ranije – kaže kapetanica riječke ekipe Mara Štiglić.


Riječanke već u sljedeća dva kola imaju priliku za popravak jer prvo igraju protiv Splita, koji u šest kola ima upisanu jednu pobjedu, te posljednjeplasiranih Brda, sastava koji niti jednom ove sezone nije slavio.




– Zadnje dvije utakmice je možda bio i mali problem što je došlo do promjene trenera pa se moramo neko vrijeme naviknuti na njega, sada nam je dosta drugačije i na treninzima, a i uz to smo dosta mlade. Ipak, ništa od toga nije alibi, nego se mi zajedno moramo više koncentrirati i potruditi se. Split i Brda? Opet moramo dobiti te dvije utakmice, kao što smo trebale dobiti i Nebo i Osijek. Sada se stvarno nadam da ćemo prekinuti taj niz poraza – zaključila je Mara Štiglić.