Kup Hrvatske

Odbojkašice Rijeke CO doživjele očekivani poraz od Kaštele i ispale iz polufinala Kupa Hrvatske

Portal Novi list

Andrea Koraca i Mara Štiglić u riječkom bloku/Foto Arhiva NL

Andrea Koraca i Mara Štiglić u riječkom bloku/Foto Arhiva NL

Kaštelanke su za 55 minuta čiste igre opravdale ulogu favorita i probile se u finale Kupa gdje ih čekaju aktualne osvajačice, igračice Mladosti

KAŠTELA – RIJEKA CO 3:0




KAŠTEL STARI Polufinale Kupa Hrvatske za odbojkašice: Kaštela – Rijeka CO 3:0 (25:12, 25:16, 25:12). Gradska dvorana Kaštela. Bez gledatelja. Suci: Tajana Kramar Šandl i Dominik Raca.


KAŠTELA: Ninčević 5, Stanović 14, Prkačin 5, Vranković 8, Ucović (L), Rimac 9. Strize 3, Ćurak 1, Mioč 12, Đolonga 1, Višić, Parčina, Matas (L), Grbeša.


RIJEKA CO: Juričić 2, Sulić 4, Denona, Štiglić 13, Kesten, Žarković (L), Gerdević, Devčić, Popić, Koraca 5, Aničić 4.




Napad poeni: Kaštela 42, Rijeka 25. Blok poeni: Kaštela 4, Rijeka 3. Asevi: Kaštela 12, Rijeka -.


Odbojkašice Rijeke CO doživjele su očekivani poraz u Kaštel Starom. Domaće odbojkašice su za 55 minuta čiste igre opravdale ulogu favorita i probile se u finale Kupa gdje ih čekaju aktualne osvajačice, igračice Mladosti, koje su u subotu svladale Marinu Kaštelu 3:0.


Podmlađeni i nekompletni riječki sastav pružio je otpor u granicama svojih mogućnosti. Iskusnije i kvalitetnije Kaštelanke, ovoga ljeta između ostaloga pojačane donedavnom kapetanicom Rijeke Anom Mioč, kažnjavale su i koristile svaku pogrešku u igri gošći, Posebno u trenucima kada se lomio rezultat. Riječanke su imale dosta problema na prijemu, teško su spajale blok, a puno toga govori podatak da su Kaštelanke čak 12 poena osvojile direktno iz servisa – asevima.


U prvom i drugom setu igračice trenera Igora Lovrinova držale su rezultatski priključak do 6:6. odnosno do 8:8. Jedan, dva asa, poneka lopta izvan granica igrališta ili nepravovremeno spojeni blok i kvalitetnije domaće igračice bi se odvojile na pet, šest poena razlike. Nedostižno za mladu riječku momčad. Nisu pomogli ni  pokušaji trenera Igora Lovrinova da minutom odmora nešto promjeni.


Treća dionica donijela je najslabije riječko izdanje. “Umorila” se napadački najraspoloženija gostujuća igračica Mara Štiglić, a Kaštelanke su neumoljivo koristile darove za veliko početno vodstvo 12:4. Riječanke su na kraju ipak uspjele popraviti dojam i dostojno se oprostiti od kup-natjecanja.