Nesretni Granerud

Norveški skakač i najveći favorit na Svjetskom prvenstvu u Oberstdorfu pozitivan na koronu

Hina

Halvor Egner Granerud/Foto REUTERS

Halvor Egner Granerud/Foto REUTERS

Još nije jasno što Granerudova infekcija znači za ostale članove norveške skakačke reprezentacije i za njihovo sudjelovanju na svjetskom prvenstvuOBERSTDORF Norveški skakač Halvor Egner Granerud, najveći favorit na Svjetskom prvenstvu u njemačkom Oberstdorfu, pozitivan je na koronavirus, objavio je Norveški skijaški savez.


“Jako sam razočaran, ali osjećam se dobro i imam samo manje simptome”, rekao je Granerud.


Pozitivan test na koronavirus bi trebao značiti kraj za nastupe Graneruda u Oberstdorfu, gdje će se skakači natjecati na velikoj skakaonici.
Još nije jasno što Granerudova infekcija znači za ostale članove norveške skakačke reprezentacije i za njihovo sudjelovanju na svjetskom prvenstvu.


Zbog pandemije, organizatori su uveli strogi režim testiranja s nekoliko brzih testova. Dvadesetčetverogodišnji Granerud bio je glavni favorit za medalju nakon impresivne sezone Svjetskog kupa u kojem je zabilježio jedanaest pobjeda.


Prvi favorit ovog SP-a, najbolji u Svjetskom kupu Granerud na maloj skakonici zauzeo je četvrto mjesto nakon što je bio najbolji i na treninzima i u kvalifikacijama.


U nedjelju je u konkurenciji mješovitih skijaških skokova osvojio srebrnu medalju.