Biciklistička utrka

Nizozemac Van der Poel pobjednik “Strade Bianche”, Tadej Pogačar sedmi, Josip Rumac 81.

Zlatko Horvat

Josip Rumac

Josip Rumac

Aktualni svjetski prvak u ciklokrosu do pobjede je stigao žestokim napadom prilikom uspona prema čuvenoj Piazzi del Campo u Sieni, gdje je bio cilj utrke



SIENA Nizozemac Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) pobjednik je ovogodišnjeg, 15. izdanja jednodnevne biciklističke utrke »Strade Bianche«, koja se boduje za »World Tour«, vožene sa startom i ciljem u Sieni u dužini od 184 kilometra.


Aktualni svjetski prvak u ciklokrosu do pobjede je stigao žestokim napadom prilikom uspona prema čuvenoj Piazzi del Campo u Sieni, gdje je bio cilj utrke, kojim se odvojio od svog posljednjeg pratitelja, pobjednika ove utrke i svjetskog prvaka iz 2019. godine Francuza Juliana Alaphilippea (Deceuninck-QuickStep Alaphilippe je na cilj stigao kao drugi s pet sekundi zaostatka.


Treće mjesto zauzeo je pobjednik Tour de Francea iz 2019. godine Kolumbijac Egan Bernal (INEOS Grenadiers), koji je na cilj stigao sa 20 sekundi zaostatka za Van der Poelom, dok je prošlogodišnji pobjednik Belgijanac Wout Van Aert (Jumbo-Visma) zauzeo četvrto mjesto sa 51 sekundom iza pobjednika.




U utrci je nastupio i prošlogodišnji osvajač Toura Slovenac Tadej Pogačar (UAE Emirates), koji je završio kao sedmi sa 54 sekunde slabijim vremenom od pobjednika.


Jedini hrvatski predstavnik Josip Rumac (Androni Giocattoli – Sidermec), u cilj je ušao kao 81. s 13:47 minuta zaostatka.