OI u Tokiju

Nikola Mektić i Mate Pavić prošli u drugo kolo, izbacili su brazilski dvojac

Hina

Nikola Mektić i Mate Pavić

Nikola Mektić i Mate Pavić

U nedjelju će na teren Ivan Dodig i Marin ČilićTOKIO Prvi nositelji olimpijskog turnira muških teniskih parova, Nikola Mektić i Mate Pavić, trebali su jedan sat i 37 minuta za pobjedu 7-6 (6), 6-4 nad Brazilcima Marcelom Melom i Marcelom Demolinerom, što je hrvatskom paru donijelo plasman u drugo kolo.


Mektić i Pavić su naišli na tvrde suparnike, a jedan od ključnih trenutaka meča bio je ‘tie-break’ prvog seta u kojem su Brazilci poveli 5-0, ali su wimbledonski pobjednici osvojili osam od sljedećih devet poena i tako došli do prvog seta.


U drugoj dionici su Mektić i Pavić dvaput morali spašavati svoje servise, u trećem i devetom gemu, u kojima su brazilski tenisači propuštali po dvije prilike za ‘break’.
Ono što nije pošlo za rukom Melu i Demolineru, napravili su hrvatski tenisači, kad su Brazilci servirali za ostanak u meču. Mektić i Pavić su došli do jedinog ‘breaka’ u meču iskoristivši drugu priliku za pobjedu i plasman u 2. kolo.


Tamo čekaju pobjednike talijansko – španjolskog dvoboja u kojem će Lorenzo Musetti i Lorenzo Sonego igrati protiv Pabla Andujara i Roberta Carballesa Baene.


U nedjelju će na teren Ivan Dodig i Marin Čilić, a njih u prvom kolu čekaju domaći predstavnici Taro Daniel i Yoshihito Nishioka.


U tom dijelu ždrijeba dogodilo se prvo veliko iznenađenje. Britanci Andy Murray i Joe Salisbury svladali su druge nositelje, Francuze Nicolasa Mahuta i Pierre-Huguesa Herberta, sa 6-3, 6-2.