OI u Tokiju

Nakon francuskih rukometaša zlatnu medalju u Tokiju osvojile i francuske rukometašice

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Francuska je uzvratila Rusiji za poraz u finalu olimpijskog turnira 2016. u Rio de Janeiru



TOKIO Reprezentativke Francuske pobrinule su se da njihova zemlja s Olimpijskih igara u Tokiju ode s dva rukometna zlata, a finalnom pobjedom nad Rusijom 30-25 (15-13) Francuskinje su osvojile jedinu zlatnu medalju koja im je još nedostajala s velikih natjecanja.


Francuska je uzvratila Rusiji za poraz u finalu olimpijskog turnira 2016. u Rio de Janeiru, uvjerljivom predstavom u tokijskom obračunu za zlatnu medalju, pogotovo u drugom poluvremenu.


Ruskinje su držale korak do 39. minute, kad je na semaforu stajalo 16-16. No, tada su Francuskinje u pet minuta napravile seriju 6-0 i stvorile kapitalnu prednost (22-16) koju su do kraja dvoboja održavale između šest i četiri pogotka do konačnih 30-25.




Dvostruke svjetske prvakinje (2003. i 2017.) te europske prvakinje iz 2018. do prvog olimpijskog zlata predvodile su Pauletta Foppa i Allison Pineau sa po sedam pogodaka svaka, dok je Chloe Valentini postigla četiri gola. Velike zasluge za pobjedu Francuskinja imala je i vratarica Cleopatre Darleux sa devet obrana.


Najbolje u ruskoj reprezentaciji bile su Polina Vedehina sa sedam i Daria Dimitrijeva sa šest pogodaka.


U utakmici za broncu Norveška je s uvjerljivih 39-19 nadigrala Švedsku.