Formula 1

Momčad Haasa potvrdila da će Brazilac Pietro Fittipaldi zamijeniti Francuza Romaina Grosjeana

Hina

Bolid Romaina Grosjeana se zapalio na VN Bahreina/Foto REUTERS

Bolid Romaina Grosjeana se zapalio na VN Bahreina/Foto REUTERS

Pietro je unuk proslavljenog vozača Emersona Fittipaldija koji je bio dvostruki svjetski prvak u formuli 1, a sljedeću nedjelju će 24-godišnji vozač debitirati u utrkama F1 svjetskog prvenstva



LONDON Momčad Haasa potvrdila je da će brazilski vozač Pietro Fittipaldi zamijeniti Francuza Romaina Grosjeana na Velikoj nagradi Sakira koja će biti održana na istoj stazi na kojoj je francuski vozač jučer doživio stravičnu nesreću iz koje je sretno izašao s tek lakšim fizičkim ozljedama.


Grosjean se nalazi u bolnici gdje se nalazi na liječenju zbog opeklina na šakama, zadobivenih pri izlijetanju njegovog bolida kojim je probio metalnu ogradu, a vozilo se pritom prepolovilo i zapalilo. Francuski vozač je čudesno uspio vrlo brzo iskočiti iz plamtećeg dijela svog bolida.


“Nakon što je odlučeno da je najbolje za Romaina da preskoči jednu utrku, izbor da će Pietro biti taj koji će ga zamijeniti je bio prilično lagan”, izjavio je vođa američke momčadi Gunther Steiner.




“Naviknut je biti u našem okruženju u posljednje dvije godine kao probni i pričuvni vozač. Ovo je ispravna odluka i očigledno dobra prilika za njega”, dodao je Steiner.


Pietro je unuk proslavljenog vozača Emersona Fittipaldija koji je bio dvostruki svjetski prvak u formuli 1, a sljedeću nedjelju će 24-godišnji vozač debitirati u utrkama F1 svjetskog prvenstva.


“Sretan sam da je Romain zdrav i izvan opasnosti. Svi smo jako sretni da su njegove ozljede lakše prirode nakon tako teške nesreće”, izjavio je Pietro Fittipaldi te dodao:


“Očigledno, ovo nisu idealne okolnosti za debitantski nastup u formuli 1, ali sam iznimno zahvalan Geneu Haasu (utemeljitelju momčadi) i Guentheru Steineru za povjerenje i što su me stavili za upravljač.”