Prijelazni rok

Mladost bombastičnim pojačanjima želi do naslova, Primorje EB osuđeno na “šotobanko”

Igor Duvnjak

Ivica Tucak i Josip Vrlić/Foto PIXSELL

Ivica Tucak i Josip Vrlić/Foto PIXSELL

Žapci su angažirali i Riječanina Josipa Vrlića koji seli iz Splita u ZagrebRIJEKA  Josip Vrlić, jedan iz najužeg kruga najboljih vaterpolskih centara na svijetu, seli se iz splitskog Jadrana u Zagreb, vijest je koja je snažno odjeknula u ovdašnjim vaterpolskim krugovima, ostvarenje je najava još iz konca protekle sezone, svih onih priča kako Mladost bombastičnim pojačanjima itekako ozbiljno namjerava klubu iz uvale Zvončac preoteti naslov najboljega u Hrvatskoj.


Dok vaterpolska sportska javnost još nije zaboravila nedavnu uzbudljivu klupsku sezonu, preorijentiravši se na onu reprezentativnu s mislima na Olimpijske igre, na vaterpolskoj tržnici je živo kao na riječkoj ribarnici nakon prestanka zabrane ulova. U prvom planu su Mladostaši koji dovode čitav niz onih s kojima će izazivati zebnju među svim konkurentima u hrvatskim bazenima, dok izbornik Ivica Tucak, kormilar svjetskih prvaka i europskih doprvaka, razmišlja o strategiji za uspon na pobjedničko postolje na Igrama u Parizu, uz Savu brzopotezno slažu kockice od kojih s pravom misle složiti pobjednički mozaik.


Svjetski prvaci


U momčad koju je Primorje Erste Bank nedavno deklasiralo u odlučnoj utakmici za treće mjesto u Hrvatskoj, bez obzira na čak trostruko manji proračun, stiže još Tucakovih svjetskih prvaka. Jadran je doveo Marka Bijača, godinama najboljeg ili među najboljim svjetskim golmanima, ali ostali su bez igrača iz vanjske linije Luke Bukića i Konstantina Harkova, koji također odlaze u Mladost. Zagrepčani su angažirali i Ivana Marcelića, ne tako davno drugog golmana reprezentacije, a uz Riječanina Vrlića dovode i Andriju Bašića, igrača sa šireg popisa izbornika Tucka za Olimpijske igre koji se u kapici Waspo 98 Hannovera protekle sezone u Euro Kupu nadmetao s Primorjem EB.


Litva
Kada smo pak kod riječkih centara, Ivan Krapić, sadašnji trofejni kapetan reprezentacije, nakon sjajnih sezona provedenih u Francuskoj, u Noisy-le-Secu, od sljedeće će sezone braniti boje Žaibasa, prvoligaša iz Litve.


Spominjanje transfera uz Savu izaziva zadovoljstvo, na Kantridi samo glavobolju. Momčad Igora Hinića, puna obećanja i potencijala nakon odličnih rezultata, finala Euro Kupa i trećeg mjesta u Hrvatskoj, već je izgubila neke značajne igrače, moguće je da ode još netko. Što se kupovine tiče, asocira sve na mladog Škota kojeg u vicu otac za nagradu vodi gledati kako bogati jedu kolače. U skladu s proračunom, riječki stogodišnjak je osuđen na čekanje neće li se pojaviti nešto »šotobanko« pred zatvaranje ribarnice, kako bi za što manju cijenu ipak imao nešto na stolu.