Fran Miholjević

Riječki biciklist osvojio srebro na EP-u: “Plodovi moga rada konačno su izašli na vidjelo”

Valentina Prokić

Fran Miholjević

Fran Miholjević

Bio sam siguran da se mogu plasirati među prvih pet na kronometru i da, ako se neke stvari poklope, mogu i do postolja. Jako mi je drago zbog medalje, ali nije me toliko iznenadila - kaže Miholjević



RIJEKA  Riječki biciklist Fran Miholjević vratio se iz Portugala u kojem je odradio dvije utrke na Europskom prvenstvu u kategoriji do 23 godine. Miholjević je nastupio u pojedinačnom kronometru dužine 22 kilometra u kojem je osvojio srebrno odličje s 50 sekundi sporijim vremenom od pobjednika, Belgijanca Aleca Segaerta, dok je bio dvije sekunde brži od trećeplasiranog Francuza Le Huitouzea. Posljednji zapaženi hrvatski rezultat u kronometru bilo je zlato Martina Čotara iz 1998. godine.


Mladi Riječanin nastupio je i u cestovnoj utrci koju je završio na 40. mjestu s tri sekunde zaostatka za pobjednikom, Nijemcom Felixom Engelhardtom.


Kombinacije


– Zadovoljan sam rezultatom iz kronometra. Cesta je mogla bolje proći s obzirom na osjećaj, ali kronometar sam super odradio. Na cesti su noge bile dobre, ali način na koji smo vozili utrku bio je kontroliran, svi su vozili po ekipama i nije bilo mogućnosti za napraviti razliku na individualnu snagu. Pokušavati napraviti razliku kada si sam u ekipi puno je teže i drugačije. Imam neki neutralan osjećaj prema tome, nije da sam sretan, ali istovremeno ne mislim da sam ostvario loš rezultat. Završio sam u prvoj skupini. Što se tiče očekivanja i želja prije nego što sam krenuo na europsku smotru, bio sam siguran da se mogu plasirati među prvih pet na kronometru i ako se neke stvari poklope da mogu i do postolja, a kada se vozi cesta, uvijek ima više kombinacija koje ulaze u igru. Jako mi je drago zbog medalje, ali nije me toliko iznenadila – rekao je Fran Miholjević, biciklist talijanske momčadi Cycling Team Friuli ASD.




Riječanina sad očekuje nekoliko dana odmora, odnosno treniranja na kućnoj adresi, a onda slijede nove utrke i novi izazovi.


Novi izazovi


– Imam nekoliko dana odmora, a onda na red dolaze jednodnevne utrke po Italiji, nakon čega se počinjem spremati za Svjetsko prvenstvo u Australiji, što je još jedan veliki izazov – dodao je 19-godišnji Miholjević, koji će početkom kolovoza proslaviti 20. rođendan.


Polovina biciklističke sezone je prošla, a za Miholjevića je dosad bila rezultatski dobra.


– Zadovoljan sam jer su plodovi moga rada konačno izašli na vidjelo te sam i sebi i drugima dokazao da mogu. Ovo mi je tek druga sezona u kategoriji do 23 godine, ali to je i godina u kojoj se već trebaju ostvariti neki rezultati. Očekivao sam da će ova godina biti bolja nego prošla jer mi je lani sve bilo novo, novo okruženje, nova kategorija, a ove godine sam znao šta me očekuje. Tako da sam od samoga početka bio svjestan i da mogu biti konkurentan na svim utrkama – zaključio je Fran Miholjević.