Gladiator fight night

Mladen Kujundžić ekspresno riješio svoju borbu u Puli, nekadašnja riječka skijaška nada pobrala ovacije

Valentina Prokić

Mladen Kujundžić u dvoboju s Ivanom Vičićem/Foto PIXSELL

Mladen Kujundžić u dvoboju s Ivanom Vičićem/Foto PIXSELL

Mladen Kujundžić nije imao problema u regionalnom dvoboju s Ivanom Vičićem, borba je trajala manje od dvije minute



PULA Mladen Kujundžić, riječka borilačka zvijezda, na najbolji je način odradio meč poluteškaša u sklopu šestog izdanja borilačkog MMA spektakla »Gladiator Fight Night«, održanog u Domu sportova »Mate Parlov« u Puli u organizaciji udruge Legija.


Kujundžić nije imao problema u regionalnom dvoboju s Ivanom Vičićem, borcem iz Srbije. Vičić se dosta rano odlučio krenuti u rušenje, što ga je dovelo u poziciju da ga Kujundžić drži na podu i upućuje mu udarce. Rezultat toga je sudački prekid nakon manje od dvije minute.
Navijači iz Rijeke bili su oduševljeni Kujundžićevom izvedbom, koja je bila glavna borba večeri te jedna od deset ukupno, koliko ih je održano na pulskom spektaklu. Tribine nisu, zbog restrikcija, mogle biti pune kao u neka ranija vremena, ali ulaznice koje su otišle u prodaju bile su razgrabljene, te je atmosfera bila na visini i sa smanjenim kapacitetom. Sedam uvodnih poluprofesionalnih i tri profesionalne borbe ispunile su očekivanja ljubitelja borilačkih sportova.


Zahvala


Kao i u Kujundžićevu slučaju, borba finaliste Armagedona Ilije Brkana iz Novog Zagreba s Lukom Šafranom (MMA Belišće) završila je za manje od dvije minute u prvoj rundi. Gušenjem.




Borba u superteškoj kategoriji između Riječanina Tiriela Luke Abramovića i Zagrepčanina Darka Svibena završila je pobjedom Riječanina. Nakon početnog ispitivanja, Sviben je drugu rundu počeo teškim udarcem, ali Abramović je uzvratio raznovrsnim udarcima te došao u dominantnu poziciju, da bi borbu zaključio u parteru, dočekavši ovacije riječkih navijača.


– Prije sam se bavio karateom i skijanjem, ali ovo mi dobro ide. Zahvaljujem se navijačima i prijateljima na podršci u pulskoj dvorani – rekao je Abramović nakon pobjede.


Treći riječki borac Patrik Valenčić poražen je u otvorenoj borbi od Tonija Paraća iz Vikovaca jednoglasnom sudačkom odlukom.


Ručnik


Oduševljenje je preplavilo dvoranu tijekom nastupa pulskog borca Trojana Tončija Peruška, koji je pobijedio bosanskohercegovačkog borca Ivicu Trogrlića. Peruško je krenuo po pobjedu od samog početka te su njegovi udarci lako pronalazili put do glave protivnika. Kad ga je »složio« na pod i nastavio laktovima udarati, Trogrlićev trener nije imao rješenja nego baciti ručnik u kavez.


Domaći borci pulskog Trojana tijekom večeri upisali su ukupno dvije pobjede i dva poraza. Izuzev Peruškove pobjede, slavila je i Matea Josipović. Josipović je dobro krenula u MMA karijeru, u drugoj borbi karijere pobjedu pred svojim navijačima mlada borkinja s Verude ostvarila je protiv iskusne Nikoline Katić iz Belišća. Noel Perković nije uspio nastaviti pobjednički niz, njega je borbom u parteru kroz tri runde pobijedio slovenski borac s talijanskom adresom Domen Vergles. Mladi borac Erik Pletikos dobro je počeo svoj meč, ali je na kraju poražen. Talijan Tommaso Ferronato prekidom je ostvario pobjedu nad Zagrepčaninom Markosom Jakovićem, a prekid je bio i u trećoj rundi dvoboja Zagrepčanina Blaža Ivkovića i Nikole Jankovića iz Belišća te je na kraju slavio Ivković.