Nije išlo

Matuljski triatlonac Domagoj Pauković zbog opeklina nije uspio završiti Ironman Lanzarote

Valentina Prokić

Jadran Domančić i Domagoj Pauković

Jadran Domančić i Domagoj Pauković

Najbolji hrvatski triatlonac Andrej Vištica završio je na visokom 13. mjestu, dok je Jadran Domančić bio 34., a Antonio Eterović 97.



RIJEKA Matuljski triatlonac Domagoj Pauković nije uspio završiti Ironman Lanzarote, svoj deseti jubilarni Ironman triatlon. Utrka na Lanzaroteu jedina je u Paukovićevoj karijeri koju nije uspio završiti, a razlog ide na dušu organizatorima, kako je objavio Pauković na svom Facebook profilu:


»Naime, prilikom silaska s bicikle morali smo bosi pretrčati 200 metara po užarenom asfaltu da bismo došli do šatora za presvlačenje što je uzrokovalo opekline po stopalima. Trčao sam najbrže što sam mogao, ali osjećao sam kako stopala gore i tu je utrka za mene bila gotova. Krenuo sam na trčanje, išlo je solidno, ali bio sam svjestan činjenice da ću možda morati odustati. Na prvom okretu oko čunjeva osjetio sam kako se koža na stopalima miče i u jednom trenu sam morao naglo stati zbog izuzetne nelagode. Na idućoj okrijepnoj stanici (8 km) zaustavio sam se da namažem stopala vazelinom i popijem Brufen s namjerom da pokušam izdržati koliko ide. Išlo je do 17 km kada sam odlučio završiti«, stoji u objavi matuljskog triatlonca.


Osim Paukovića Ironman nije završilo još 255 od ukupno 947 natjecatelja. Najbolji hrvatski triatlonac Andrej Vištica završio je na visokom 13. mjestu, dok je Jadran Domančić bio 34., a Antonio Eterović 97. Ironman Lanzarote je među najtežim utrkama takvog tipa koja uz 3,8 km plivanja u često valovitom moru uključuje i 180 km vožnje biciklom uz ukupni uspon od 2300 metara te 42,2 km trčanja na velikoj vrućini.