Triatlon utrka

Matija Meden pobjednik šestog izdanja Triopa koji je okupio 340 natjecatelja u uvali Preluk

Marina Kirigin

Start plivačke dionice/V. KARUZA

Start plivačke dionice/V. KARUZA

Predsjednik TK Matulji Franko Faustini naveo je kako su izuzetno zadovoljni odazivom na ovu atraktivnu triatlon utrku



RIJEKA Matija Meden (Rudolf Perešin) pobjednik je šestog izdanja TRIOP natjecanja koje se održalo u uvali Preluk u organizaciji Triatlon kluba Matulji, a na kojem je sudjelovalo 340 natjecatelja iz Austrije, Slovenije, Slovačke, Italije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Hrvatske.


Natjecanje su otvorili najmlađi sudionici, djeca koja su nastupila u aquatlonu, disciplini u sklopu koje su savladali dionicu plivanja od 50 metara i trčanja 500 metara. Potom su redom startali stariji, od kadeta do seniora, koji su se natjecali u SuperSprint Triatlonu i Sprint Triatlonu. Trčalo se, plivalo, vozilo bicikl, prkosilo vjetru, valovima, ali i visokim temperaturama i jakom suncu. Predsjednik TK Matulji Franko Faustini naveo je kako su izuzetno zadovoljni odazivom na ovu atraktivnu triatlon utrku koja je vrlo zahtjevna u organizacijskom smislu.


Na drugo mjesto u ukupnom poretku plasirao se Gabriel Barac (Rival), a treći je bio Adrian Žgaljić (Petar Zrinski). Na najviše postolje u sprint triatlonu u konkurenciji žena popela se Željka Šaban Miličić (Swibir), druga je bila Nika Rimaj (Petar Zrinski), a treća Marija Lukina (Rudolf Perešin). U SuperSprint triatlonu (U13/U15) najbolji je bio Pablo Benko (Swibir), drugi je bio Karlo Brebrić (Petar Zrinski), a treći Andro Sertić (Swibir). U konkurenciji djevojaka slavila je Kathrin Ritter (HSV Kaernten), Mila Trkulja (Swibir) bila je drugoplasirana, a Anja Kavić (Maksimir) utrku je završila na trećem mjestu.




Ekipa Riječani iz kluba organizatora Matulji, za koju su plivali, trčali i vozili bicikl Mauro Bobanović, Nikka Kertelj i Daniel Pleše bila je najbolja u štafeti ispred Malih triatlonaca iz kluba Rudolf Perešin i ekipe Triton – Potop. Lovro Hanza (Matulji), Korina Barbara (Zadar), Matej Surina (Matulji), Jana Petric (Maksimir), Jure Pervan (Maksimir) i Dorian Horjan (Petar Zrinski) najbrži su aquatlonci u svojim uzrasnim kategorijama.