Boćarske kvalifikacije

Marinići svladali Jakovare u prvoj utakmici kvalifikacija za Super ligu, presudilo prvoligaško iskustvo

Valentina Prokić

Paulo Flego (Marinići)/Foto Arhiva NL

Paulo Flego (Marinići)/Foto Arhiva NL

Uzvratni susret igra se u subotu od 15 sati na Marinićima



RIJEKA Boćari riječkoga prvoligaša Marinića pobijedili su nedavno okrunjene prvake Druge lige iz Svetog Jakova 14:12 u prvoj utakmici kvalifikacija za Super ligu odigranoj u Jadranovu. Utakmica je bila izuzetno izjednačena do samoga kraja. Sjajnu partiju u prvim igrama pružio je Lovro Šipek, koji je u kraljevskoj disciplini pojedinačno klasično pobijedio Sandra Ladavca, dok je Karlo Šaban u bližanju i izbijanju u krug nadigrao iskusnijeg Sinišu Juretića, a zatim je to ponovio i u pojedinačnom klasičnom u zadnjim igrama. Sveti Jakov malu je prednost stvorio u tehničkim disciplinama te je u zadnje igre ušao s 10:8, no iako je održavao prednost u dobrom dijelu zadnjih igara, prvoligaško iskustvo je na kraju prevagnulo na stranu Marinića. Odličan su posao za Mariniće odradili Luka Kukuljan i Edo Flego. Koliko je dvoboj bio izjednačen, dokazuju i ukupni punti koji su na strani Svetog Jakova (205:197), iako je upisao poraz.


– Moji mladi igrači su na kraju podlegli pritisku. Iskustvo Marinića je presudilo u završnici. No, bez obzira na sve, nećemo se predati i optimist sam po pitanju uzvrata u Marinićima – rekao je trener Svetog Jakova Vjekoslav Matetić.


Uzvratni susret igra se u subotu od 15 sati na Marinićima.


Sveti Jakov – Marinići 12:14



Rezultati, pojedinačno (6:4): L. Šipek – Ladavac 13:6, Jerčinović – Flego 7:13, K. Šaban – Juretić 13:2. Par (0:4): K. Šipek (Brnić), Jerčinović – Flego, Kukuljan 2:8, Polić, L. Šipek – Ladavac, Kukuljan 6:9. Trojka (0:4): I. Šaban (A. Šipek), Poslek, Polić – Čirjak, Prodan, Vrkić 8:9, K. Šipek, Poslek, A. Šipek – Hlaj, Čirjak, Vrkić 5:8. Bližanje i izbijanje u krug (2:0): K. Šaban – Juretić 28:21. Brzinsko izbijanje (2:2): K. Šaban – Kukuljan 29/41:36/45, L. Šipek – Prodan 37/43:29/42. Precizno izbijanje (2:2): A. Šipek – Čirjak 4:14, Poslek – Juretić 10:4. Štafetno izbijanje (2:0): Jerčinović, L. Šipek – Kukuljan, Prodan 43/55:38/54.