ATP ljestvica

Marin Čilić napredovao za jedno mjesto na ATP ljestvici, Borna Ćorić ostao 29.

Hina

Marin Čilić/Foto REUTERS

Marin Čilić/Foto REUTERS

Među 10 najboljih na ATP ljestvici nije bilo promjena, na vrhu je i dalje uvjerljivo Srbin Novak Đoković ispred Španjolca Rafaela Nadala i Rusa Danila MedvedevaZAGREB Na novoj ATP ljestvici najboljih tenisača svjeta najbolji hrvatski igrač Borna Ćorić zadržao je 29. poziciju, dok je Marin Čilić plasmanom u polufinale Estorila napredovao za jedno mjesto i sada je 41.


Ćorić ne igra već dva mjeseca zbog ozljede desnog ramena, a propustit će i ovotjedni “masters 1000” turnir u Madridu na kojemu neće biti niti Čilića.


Među 10 najboljih na ATP ljestvici nije bilo promjena, na vrhu je i dalje uvjerljivo Srbin Novak Đoković ispred Španjolca Rafaela Nadala i Rusa Danila Medvedeva.
Pobjednici prošlotjednih turnira, Gruzijac Nikoloz Basilašvili, koji je slavio u Muenchenu, odnosno Španjolac Albert Ramos, koji je podignuo pehar u Estorilu, popravili su plasmane ua četiri, odnosno devet pozicija. Basliašvili je tako sada 31., a Ramos 37. igrač svijeta.


U konkurenciji parova i dalje je na vrhu Mate Pavić sa 9760 bodova, slijede Kolumbijci Robert Farah sa 9270 i Juan Sebastian Cabal sa 9180, dok je Nikola Mektić četvrti sa 8160. Ivan Dodig je devet na toj ljestvici sa 6710 bodova.