OI u Tokiju

Marin Čilić i Ivan Dodig ušli u finale olimpijskog turnira, čekaju Nikolu Mektića i Matu Pavića

Portal Novi list

Marin Čilić i Ivan Dodig/Foto PIXSELL

Marin Čilić i Ivan Dodig/Foto PIXSELL

Dodig i Čilić odigrali su sjajnu partiju, Novozelanđani nisu imali šanseTOKIO Hrvatski teniski par Marin Čilić i Ivan Dodig uvjerljivom partijom plasirao se u finale teniskog turnira na Olimpijskim igrama u Tokiju nakon što su u četvrtak u polufinalu svladali novozelandski par Michael Venus-Marcus Daniell sa 6-2, 6-2 poslije sat i 15 minuta igre.


Time su osigurali barem srebrnu medalju, a moguće je da u finalu gledamo i hrvatski dvoboj, jer u drugom polufinalu najbolji svjetski par ove godine Nikola Mektić i Mate Pavić igraju protiv Amerikanaca Austina Krajiceka i Tennysa  Sandgrena.


Čilić i Dodig došli su do breaka u petom gemu prvog seta, kada je servirao Michael Venus. Bio je to najduži gem dotad u kojem su Novozelanđani spasili dvije break lopte dobrim servisima, ali kod treće Venus je napravio dvostruku servis pogrešku. Nakon toga hrvatski par je potvrdio break i poveo 4-2.
Hrvati su ponovno oduzeli servis protivnicima u sljedećeg gemu i kod vodstva 5-2 Dodig je servirao za prvi set, a to je prošlo bez greške, pa su Hrvati dobili prvi set sa 6-2  nakon 37 minuta igre.


Hrvatski par odlično je krenuo i u drugi set, te je odmah oduzeo servis protivnicima, a potom su na Čilićevom servisu potvrdili break za vodstvo 2-0. Nakon toga Hrvati opet oduzimaju servis protivnicima za 3-0, pa na Dodigov servis povećavaju na 4-0.


To je bilo dovoljno velika zaliha da odu do kraja. Za meč je servirao Dodig kod vodstva 5-2, i tek tada je novozelandski par prvi puta došao do prilike za break u meču. Imali su dvije break lopte, ali Dodig je sa četiri odlična servisa rutinski priveo meč kraju i hrvatski par je mogao slaviti ulazak u finale.


Ubrzo će na uslijediti drugo polufinale u kojem Nikola Mektić i Mate Pavić igraju protiv Amerikanaca Austina Krajiceka i Tennysa Sandgrena.