Vinkovačka završnica

Marin Bosiočić spašavao remi, Jadranko Plenča poražen u drugom kolu pojedinačnog PH u šahu

Hina

Jadranko Plenča/Foto Arhiva NL

Jadranko Plenča/Foto Arhiva NL

Zdenko Kožul i Robert Zelčić postigli su po drugu uzastopnu pobjedu i izdvojili se u vodstvu



VINKOVCI  U 2. kolu jubilarnog, XX. zatvorenog pojedinačnog državnog prvenstva Hrvatske za šahiste na kojem sudjeluje 11 velemajstora i jedan međunarodni majstor, Zdenko Kožul i Robert Zelčić postigli su po drugu uzastopnu pobjedu i izdvojili se u vodstvu.


Dvostruki državni prvak i nekadašnji europski prvak Zdenko Kožul sa crnim je figurama nadigrao Davora Rogića i dobio u lijepo vođenom napadu.


Robert Zelčić je ponovno imao prednost početnog poteza i strpljivom je igrom iskoristio sitne nepreciznosti Blažimira Kovačevića, koji se slabo branio u nešto slabijoj poziciji. Iako je propustio priliku za efektnu pobjedu u napadu, Zelčić je u završnici ipak zabilježio puni pogodak.




Pobjedu je postigao i dvostruki prvak Hrvatske Hrvoje Stević koji je žrtvom dvaju pješaka navukao Jadranka Plenču na aktivnu igru, deplasirao mu damu, a onda mu u napadu osvojio figuru.


Branitelj naslova prvaka Riječanin Marin Bosiočić morao je spašavati remi u nešto slabijoj topovskoj završnici protiv Splićanina Ante Šarića, a Mladen Palac nije uspio probiti obranu Ognjena Jovanića. Saša Martinović i Ante Brkić remizirali su nakon zanimljive pozicijske borbe.


Rezultati 2. kola: Rogić – Kožul 0-1, Bosiočić – A. Šarić remi, Martinović – Brkić remi, Stević – Jad. Plenča 1-0, Palac – Jovanić remi, Zelčić – B. Kovačević 1-0.


Poredak poslije 2. kola: Kožul i Zelčić po 2 boda, Brkić i Stević po 1,5, Jovanić, Martinović i Palac po 1, B.Kovačević, Jad. Plenča, A. Šarić i Bosiočić po 0,5, Rogić bez bodova.