PH u skijanju

Leona Popović osvojila drugo mjesto na PH u veleslalomu, Zrinka Ljutić i Filip Zubčić prvaci

Portal Novi list

Leona Popović/Foto REUTERS

Leona Popović/Foto REUTERS

U konkurenciji skijaša treći veleslalomaš svijeta, 28-godišnji Filip Zubčić, pobijedio je s gotovo sekundom prednosti (+0.96) pred drugoplasiranim reprezentativnim kolegom Istokom Rodešom



ZAGREB Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić i najdarovitija hrvatska skijašica Zrinka Ljutić osvojili su naslove državnih prvaka u veleslalomu na Sljemenu. U neizvjesnoj borbi za naslov prvakinje Hrvatske 17-godišnja Zagrepčanka je za samo tri stotinke nadmašila 23-godišnju Leonu Popović koja je imala najbolji rezultat prve vožnje, nakon koje je imala 28 stotinki prednosti pred drugoplasiranom Ljutić. No, Zrinka je u drugoj vožnji uspjela za 31 stotinku nadmašiti stariju kolegicu iz reprezentacije, jedinu hrvatsku osvajačicu bodova za Svjetski kup u nedavno završenoj sezoni, te tako doći do seniorskog naslova državne prvakinje. Treća je bila Andrea Komšić sa 58 stotinki zaostatka.


U konkurenciji skijaša treći veleslalomaš svijeta, 28-godišnji Filip Zubčić, pobijedio je s gotovo sekundom prednosti (+0.96) pred drugoplasiranim reprezentativnim kolegom Istokom Rodešom, treći je bio Samuel Kolega (+2.40).