Odbojka na pijesku

Kreće Masters u Ičićima, mogu li domaće snage zaustaviti Pokeršnika na putu prema petom naslovu?

Ivan Volarić

Detalj s prošlogodišnjeg finala/Foto Arhiva NL

Detalj s prošlogodišnjeg finala/Foto Arhiva NL

Danas od 13 sati igraju se kvalifikacije u koje je ušlo po 13 parova u muškoj, odnosno ženskoj konkurenciji



RIJEKA Danas od 13 sati oživjet će tereni za odbojku na pijesku na plaži u Ičićima. Kreće 7. izdanje Mastersa u Ičićima uz posebne epidemiološke mjere (neće biti tribina…) i nezapamćeni interes odbojkaša i odbojkašica koji osim iz Hrvatske i susjednih zemalja stižu i iz nekih udaljenih europskih destinacija poput Engleske. Petak, prvi dan turnira, rezerviran je za kvalifikacije, subota (od 9 do kasnih večernjih sati) za oglede glavnoga dijela turnira, a nedjelja za one završne sudare (od 13 sati igraju se polufinala i finala).


Na listi prijava našao se po 21 par u muškoj, odnosno ženskoj konkurenciji. Njih osam (četiri po rejtingu, četiri je dobilo wild card) našlo je svoje mjesto u glavnom ždrijebu, dok će se po 13 parova u svakoj konkurenciji danas boriti za preostala četiri mjesta u završnom djielu turnira namijenjena najboljim kvalifikantima.


Ukupni nagradni fond turnira je 30 tisuća kuna. Prvoplasirani parovi dobit će šest, drugoplasirani četiri, a trećeplasirani dvije tisuće kuna. Iako zbog »anti-korona« mjera neće biti partija, TV prijenosa, tribina…, oko terena u Ičičima sigurno će vladati dobra atmosfera za što će se osim vrhunskih »pjeskaša« pobrinuti i DJ s dobrom glazbom. Ženski naslov brane Zagrepčanke Sara Radanović i Valentina Vrbanc. U muškom dijelu nema lanjskih pobjednika Slovenaca Jana Pokeršnika i Nejca Zemljaka, no naslov bi unatoč tome mogao završiti u trofejnim vitrinama obitelji Pokeršnik. Ovogodišnje izdanje Ičića neće propustiti stariji brat Pokeršnik – Danijel.




Do sada je četiri puta osvajao Ičiće i svaki put s različitim partnerom. Igrač koji je nedavno osvojio klupski naslov prvaka u redovima KOP Opatija ovoga puta nastupit će s petim partnerom – Črtom Bošnjakom. Domaće snage predvodit će opatijski par Ivan Đorđević i Sandro Dukić, potom još dva para KOP Opatija, Lozić – Gavrilov i Silić – Dell Orco, a svoje šanse u kvalifikacijama tražit će i riječko-opatijska kombinacija: Luka Osojnak i Kristijan Smiljanić.