Čudno

Koronavirus ušao u redove norveške nordijske reprezentacije uoči odlaska na ZOI: “Iznenađeni smo, nitko nema simptome”

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Svi sudionici ZOI u Pekingu moraju imati dva negativna testa unutar 96 sati po dolasku u Kinu te se testirati svaki dan tijekom svog boravkaSTOCKHOLM  Pripreme dominantne sile u skijaškom trčanju, norveške nordijske reprezentacije za nastup na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, koje počinju 4. veljače, pretrpjele su težak udarac zbog prodora koronavirusa u kamp.


U srijedu je objavljeno kako je koronavirusom zaražena iskusna 30-godišnja Heidi Weng, ukupna pobjednica Svjetskog kupa 2017. i 2018. godine te redovita članica norveške ženske štafete. Uz nju zaraza je potvrđena i kod Anne Kjersti Kalvaae, a to su drugi i treći slučaj zaraze u reprezentativnom kampu u Seiser Almu jer je ranije ovoga tjedna pozitivan na testiranju bio i trener Arild Monsen.


Zbog ta dva slučaja zaraze odgođen je i odlazak reprezentacije prema Pekingu.
“Ovo je poput šamara”, izjavio je prvi čovjek norveškog skijaškog trčanja Espen Bjervig, dok je liječnik reprezentacije Oeystein Andersen dodao:


“Naravno da su naši natjecatelji učinili sve kako se ne bi zarazili. Jasno je kako smo vrlo iznenađeni ovakvim rezultatima testiranja jer nitko nema simptome”.


Svi sudionici ZOI u Pekingu moraju imati dva negativna testa unutar 96 sati po dolasku u Kinu te se testirati svaki dan tijekom svog boravka.


Na posljednjim ZOI u Pjongčangu 2018. godine Norveška je osvojila sedam od mogućih 12 zlatnih medalja u skijaškom trčanju.