PH u atletici

Klari Barnjak norma za EP i prvo mjesto u skoku u dalj, Fran Bonifačić osvojio tri medalje u Zagrebu

Ivana Vaupotić

Klara Barnjak

Klara Barnjak

Titulu dvoranskoga prvaka Hrvatske osvojio je i Dominik Babić koji je utrku na 800 metara istrčao za 1:55.50 minuta



RIJEKA Klara Barnjak osvojila je titulu seniorske dvoranske prvakinje Hrvatske u dalju skokom iz četvrte serije od 6,23 metra na državnom prvenstvu, što je održano u Zagrebu. Atletičarka Kvarnera svojim je najboljim rezultatom karijere za tri centimetra nadmašila normu za Europsko mlađeseniorsko prvenstvo, domaćin kojega će od 8. do 11. srpnja biti Bergen, a njezin je jučerašnji skok bio i osam centimetara bolji od norme za Mediteranske igre, što bi se početkom lipnja trebale održati u Španjolskoj. Njezin je rezultat pet centimetara kraći od seniorskog i mlađeseniorskog dvoranskog državnog rekorda u vlasništvu nekadašnjih članica Kvarnera, Silvije Babić i Mirjane Gagić.


Titulu dvoranskoga prvaka Hrvatske osvojio je i Dominik Babić koji je utrku na 800 metara istrčao za 1:55.50 minuta, dok je Ivan Vuletić dotrčao do trećeg mjesta u utrci na 1.500 metara (4:06.50).


Uspješan je u Zagrebu bio i atletičar Krka, Fran Bonifačić, osvojivši zlato, srebro i broncu, a pritom je u sve tri discipline popravio svoje najbolje rezultate. Državni prvak postao je u utrci na 60 metara prepone trčavši 8.28 sekundi, drugi je bio u bacanju kugle sa 14,51 metara, dok je prvim uspješnim skokom preko 197 centimetara izjednačio svoj najbolji rezultat u visu i osvojio brončano odličje.




I atletičar Viškova Sandro Čović Marić popravio je svoj najbolji rezultat, kuglu je bacio 13,53 metra i ostao korak do postolja.