PH u vaterpolu

Cirkus u Dubrovniku! Jugaši nisu htjeli igrati protiv Šibenčana dok se ne testiraju…

Valentina Prokić

Suci Robert Tiozzo i Joško Prančić s Xavierom Garcijom/Foto PIXSELL

Suci Robert Tiozzo i Joško Prančić s Xavierom Garcijom/Foto PIXSELL

Šibenčani su pristali na test, a kako su svi bili negativni, susret je počeo s dva i pol sata zakašnjenja i završio pobjedom Juga AO 14:7



RIJEKA Može li veći cirkus HVS stvoriti nakon što su izbacili Primorje EB iz četvrtfinala doigravanja prvenstva Hrvatske jer nisu ozdravili u vremenu koje se uklapa u raspored saveza? Očito može, ovaj puta u Dubrovniku, a cirkusu je kumovao i Jug AO, klubu zbog kojega se ne može raspored narušiti. Naime, Jug AO i Solaris su jedinu utakmicu polufinala doigravanja igrali u utorak navečer. Inače se igraju dvije utakmice, ali nije bilo vremena jer finalna serija prvenstva Hrvatske počinje 8. svibnja pa se HVS, da bi zadovoljio formu, odlučio samo za jednu utakmicu. I tu naravno regularnost prvenstva nije za njih upitna, pravilnici ili sustav natjecanja nisu važni, važan je raspored, TV prijenosi ugovoreni ranije iako pandemija vlada jer Jug AO mora igrati Ligu prvaka, tako da odgađanje ne dolazi u obzir.


U 18 sati vaterpolisti Solarisa su bili u bazenu, suci Tiozzo i Prančić su dali znak za početak, Šibenčanin Jerko Penava je prvi doplivao do lopte, ali nije bilo protivnika, vaterpolista Juga Ao. Jugaši su bili u bazenu, ali su se rasplivavali iza gola i nisu pokazivali namjeru igrati. Suci su svirali kraj, ali utakmica nije završila rezultatom 0:5 bez borbe u korist Solarisa, što bi se najvjerojatnije dogodilo da je u pitanju bilo tko osim Juga AO, koji se čuva za završnicu Lige prvaka.


Dubrovčani su odbili igrati jer Solaris uoči utakmice nije htio napraviti brze antigenske testove na koronavirus, koji su iz Juga tražili i čak doveli djelatnicu Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije. Solaris je obrazložio da nisu obavezni test napraviti, da bi ga bili napravili dan ranije u Šibeniku da su znali da trebaju, ali im nitko nije rekao da moraju.




Ipak, sapunica koje nije trebalo ni biti, završila je tako da su se Šibenčani odlučili podvrgnuti testu, a kako su svi bili negativni, susret je počeo s dva i pol sata zakašnjenja i završio pobjedom Juga AO 14:7. Dubrovčani su se plasirali u finale, u kojem se sastaju s Mladosti.


Iz dubrovačkog su kluba frcale otrovne strelice prema dopredsjedniku Perici Bukiću i povjereniku za natjecanja Milivoju Bebiću koji su, po njima, glavni krivci što Solaris nije obaviješten o testiranju.


No, zapravo odgovorni su još jednom išli na ruku baš Jugu, ali čini se da se za Dubrovčane to podrazumijeva. Nakon što su zbog Jugovih obveza i unaprijed dogovorenih rasporeda izbacili Primorje EB iz natjecanja, sada su oštetili Solaris, koji je trebao igrati u finalu doigravanja prvenstva Hrvatske jer je u zakazano vrijeme bio u bazenu, dan je znak za početak utakmice, a Juga nije bilo u rasplivavanju za loptu…