ZOI u Pekingu

Hrvatskoj službeno potvrđene još dvije olimpijske norme za ZOI u Pekingu, sada ih imamo ukupno 11

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Hrvatska trenutačno ima 11 olimpijskih normi za Peking - 6 (3+3) u alpskom skijanju, 3 (1+2) u nordijskom skijanju te po jednu u brzom klizanju na kratkim stazama i snowboardu



ZAGREB Hrvatskoj su službeno potvrđene još dvije olimpijske norme za Zimske olimpijske igre u Pekingu (4. – 20. veljače), objavio je u srijedu Hrvatski olimpijski odbor (HOO).


Na temelju treće norme u alpskom skijanju, zasad neimenovana predstavnica pridružit će se Zrinki Ljutić i vjerojatno Leoni Popović.


Drugi put, nakon ZOI-ja u Sočiju 2014. godine (Morena Makar 13. mjesto u half-pipeu), Hrvatska će imati predstavnicu u snowboardu (daskanje na snijegu). Pekinška uzdanica Lea Jugovac (27) nastupit će u dvije discipline – big airu i slopestyleu. Jednako tako, hrvatska predstavnica u brzom klizanju na kratke staze (short track speed skating), Valentina Aščić, nastupit će u dvije discipline – na 500 i 1500 metara. Prvotno je kroz timski reprezentativni nastup Hrvatskoj pripala samo norma na kraćoj dionici – 500 metara.




Hrvatska trenutačno ima 11 olimpijskih normi za Peking – 6 (3+3) u alpskom skijanju, 3 (1+2) u nordijskom skijanju te po jednu u brzom klizanju na kratkim stazama i snowboardu. Iščekuje se rasplet realokacijskog procesa u biatlonu i bobu.