Velika pomoć

Hrvatski plivački savez pomaže klubovima, ukupno će donirati pola milijuna kuna

Hina

Meri Mataja/Foto Arhiva NL

Meri Mataja/Foto Arhiva NL

Proteklih godinu dana bili su zaista teško razdoblje za hrvatski plivački sport te je HPS odlučio još jednom konkretnim mjerama za pomoć podržati klubove – izjavio je u priopćenju predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza Vladislav Veselica



ZAGREB Hrvatski plivački savez odlučio je novčano pomoći klubovima koji su pogođeni epidemijom izazvanom novim koronavirusom, što je uzrokovalo pad prihoda, te će izdvojiti 200.000 kuna za pokrivanje troškova organizacije natjecanja i za 50 posto smanjiti iznos taksi za produljenje članstva u HPS-u, što je ušteda klubovima od oko 300.000 kuna.


Prvo natjecanje čija će organizacija biti potpomognuta sredstvima koja je izdvojio HPS bit će održano u Rijeci 20. i 21. ožujka, a radi se o tradicionalnom plivačkom mitingu Victoria Primorje u organizaciji Primorja.


– Potpora Hrvatskog plivačkog saveza od iznimne je važnosti za klubove u ovom trenutku, kad se suočavamo s velikim izazovima uzrokovanima epidemijom. Veseli me što ćemo uskoro u Rijeci ugostiti najbolje hrvatske plivače, naravno, uz poštovanje svih epidemioloških mjera. Svim natjecateljima želim dobrodošlicu na bazene Kantrida i puno dobrih rezultata – rekao je bivši hrvatski olimpijac Marko Strahija, član IO-a Primorja.




– Proteklih godinu dana bili su zaista teško razdoblje za hrvatski plivački sport te je HPS odlučio još jednom konkretnim mjerama za pomoć podržati klubove. Paradigmu u sportu potrebno je mijenjati, savezi su tu kako bi se brinuli o svojim članovima, a posao sportskih dužnosnika jest da služe sportu – izjavio je u priopćenju predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza Vladislav Veselica.


HPS je tijekom 2020. godine prenamjenom sredstava iz drugih projekata pomogao isplate plaća trenerima u plivačkim klubovima u razdoblju u kojem ovi zbog neodržavanja treninga nisu uspijevali redovito prikupljati članarine kojima se financiraju.