Nema druge

Hrvatski plivački savez formirao Hrvatsku ligu za seniore i juniore kako bi u vrijeme pandemije mogao održavati natjecanje

Ivana Vaupotić

Bazen na Kantridi/Foto Arhiva NL

Bazen na Kantridi/Foto Arhiva NL

U prvoj ligi natjecat će se klubovi koji su na prošlogodišnjem ekipnom prvenstvu Hrvatske ostvarili plasman od prvog do 16. mjesta, dok će u drugoj ligi nastupiti klubovi koji su na ekipnom PH-u ostvarili plasman ispod 16. mjesta



RIJEKA Izvršni odbor Hrvatskog plivačkog saveza donio je odluku o pokretanju Hrvatske lige za seniore i juniore. Riječ je o svojevrsnom spasu hrvatskoga plivanja koje je uslijed pandemije koronavirusa ostalo bez velikog broja natjecanja pa liga pokrenuta s ciljem osiguravanja kontinuiteta natjecanja.


Seniorska liga će se dijeliti na prvu i drugu ligu u muškoj i ženskoj konkurenciji, a pravo sudjelovanja imat će registrirani natjecatelji klubova HPS-a, plivačice 2007. godišta i starije te plivači 2006. godišta i stariji. U prvoj ligi natjecat će se klubovi koji su na prošlogodišnjem ekipnom prvenstvu Hrvatske ostvarili plasman od prvog do 16. mjesta, dok će u drugoj ligi nastupiti klubovi koji su na ekipnom PH-u ostvarili plasman ispod 16. mjesta.


U juniorskoj ligi pravo nastupa imat će plivačice starosti od 10 do 13 godina te plivači starosti od 11 do 14 godina. Za ukupni poredak klubova u ligi bodovat će se tri najbrža natjecatelja svakoga kluba u svim disciplinama.




Liga će se održati u četiri kola, prvo kolo zakazano je za razdoblje od 26. travnja do 23. svibnja, drugo kolo održat će se od 24. svibnja do 13. lipnja, treće kolo je na rasporedu od 14. lipnja do 4. srpnja, a četvrto od 5. srpnja do 25. srpnja.