EP odbojkaša

Hrvatski odbojkaši nakon poraza od Slovenije okreću se osmini finala: “Tko god dođe možemo se nadati pobjedi”

Portal Novi list

Foto Eurovolley/CEV

Foto Eurovolley/CEV

I više smo nego motivirani boriti se da pokažemo našu kvalitetu na ovom Europskom prvenstvu - izjavio je Stipe Perić

RIJEKA  Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija završila je grupnu fazu EURA porazom u Varni od Slovenije 0-3 (17, 18, 14).




Hrvatska je već ranije osigurala osminu finala pobjedama nad Španjolskom, Ukrajinom i Bugarskom, a u Varni su poraženi od Finaca i Slovenaca, koji su danas osigurali prvo mjesto u skupini.


Poraz protiv Slovenije znači da će Hrvatska u skupini B osvojiti ili drugo ili treće ili četvrto mjesto, a to će ovisiti o današnjim dvobojima Slovenija – Bugarska i Španjolska – Ukrajina.


Statistika je debelo na strani pobjednika, u napadu Slovenija 45, a Hrvatska 32 poena, blok 5-3, servis 7-1, prijem servisa 50-41%. Hrvatska je napravila 18 pogrešaka, Slovenija 13. Najučinkovitiji i jedini dvoznamenkasti u našim redovima Petar Đirlić s 12 poena. Kapetan je nakon susreta rekao:


 »Čestitke Sloveniji na pobjedi, od početka do kraja stvarno su dominirali u svim elementima. Mislim da smo mi ušli u susret s malo previše rerspekta prema njima. Iako to jesu najbolji svjetski individualci, ipak mislim da smo se mogli malo bolje ‘potući’ s njima. Mi smo svoj cilj osigurali i prije ove utakmice, pa možda i nismo ušli toliko motivirani. Siguran sam da ako se ponovno sastanemo s njima u četvrtfinalu da će to bti skroz druga utakmica. Imamo sada jedan dan odmora više u odnosu na ostale momčadi i sigurno ćemo to iskoristiti na najbolji način da se odmorimo i pripremimo za sljedećeg protivnika iz izraelske skupine D. Pretpostavljam da će to biti ili Portugal ili Turska, momčadi s kojima definitivno možemo igrati kao što smo igrali i s Ukrajincima i Bugarima. Mislim da tko god dođe u osmini finala da se možemo nadati pobjedi, a poslije u četvrtfinalu opet idemo na neku ovako jaku reprezentaciju kao što su Slovenija ili Francuska.«


Srednji bloker Stipe Perić koji je odradio dva seta, dodao je:


“I više smo nego motivirani boriti se da pokažemo našu kvalitetu na ovom Europskom prvenstvu.”