Pripreme za OI

Izbornik vaterpolske reprezentacije prije odlaska iz Rijeke obznanio popis igrača za Tokijo

Hina

Izbornik Ivica Tucak/Foto REUTERS

Izbornik Ivica Tucak/Foto REUTERS

Barakude će u petak od 20,30 sati igrati protiv Rusije, a dan kasnije, u subotu, s početkom u 19 sati odmjerit će snage s Italijom



RIJEKA Hrvatska vaterpolska reprezentacija putuje danas s priprema u Rijeci za Cagliari gdje će igrati na triangolo turniru Sardinia kupu. Ujedno će to biti i posljednja provjere za sastav izbornika Ivice Tucka uoči odlaska na OI u Japan.


Barakude će u petak od 20,30 sati igrati protiv Rusije, a dan kasnije, u subotu, s početkom u 19 sati odmjerit će snage s Italijom.


Izbornik Tucak prije odlaska iz Rijeke odredio je 13 igrača koji će putovati na OI u Tokijo.




– Ovo je najteža odluka za svakog trenera i izbornika. Nakon prvotnih kvalifikacija za Olimpijske igre, a potom i iscrpnih priprema, odabrali smo trinaestoricu igrača koji će predstavljati Hrvatsku na Olimpijskim igrama. To su po mojoj procjeni, u konzultaciji s ostalim suradnicima, u ovom trenutku najboljih trinaest. Želim se zahvaliti svim igračima koji su od početka uključeni u pripreme reprezentacije. Zahvaljujući njihovom zajedničkom radu, želji i volji uspješno smo iznjedrili trinaest najkvalitetnijih igrača. Hvala svakome pojedinačno. Uspjeh u Tokiju bit će naš zajednički – rekao je izbornik Tucak.
HRVATSKA VATERPOLSKA REPREZENTACIJA:


VRATARI: Marko Bijač, Ivan Marcelić


CENTRI: Luka Lončar, Josip Vrlić


BRANIČI: Andro Bušlje, Marko Macan, Paulo Obradović


NAPADAČI: Lovre Miloš, Maro Joković, Xavi Garcia, Ante Vukičević, Luka Bukić, Loren Fatović