Davis Cup

Hrvatska teniska reprezentacija u Bologni otvara nastup u Davis Cupu: “Talijani su favoriti, ali…”

Zlatko Horvat

Vedran Martić i Borna Gojo/M. ĆUŽIĆ/HTS

Vedran Martić i Borna Gojo/M. ĆUŽIĆ/HTS

Italija je na papiru možda i najjača momčad u našoj skupini. Igra kod kuće, a i dodatno je motivirana jer smo protiv njih slavili prošle godine na njezinom terenu - kaže izbornik Vedran Martić



RIJEKA Prošle godine nije bilo Borne Ćorića, ali Hrvatska je preko Italije u torinskom četvrtfinalu i Srbije u polufinalu stigla do trećeg finala Davis Cupa u posljednjih pet godina. Sada nema Marina Čilića, ali Borna Ćorić i njegov imenjak Gojo, Nino Serdarušić te jedan od najboljih parova svijeta Nikola Mektić i Mate Pavić opet žele napraviti velike stvari. Danas ih u Bologni opet čeka Italija, opet u gostima, ali ovog puta u susretu skupine A.


– Talijani su prvi favoriti u skupini, ali bez obzira na to, nadam se pobjedi – rekao je Vedran Martić, izbornik hrvatske teniske reprezentacije, uoči ogleda s Azzurrima. Početak je u 15 sati.


Za Italiju su prijavljeni Jannik Sinner (ATP-11), ovogodišnji pobjednik Umaga, Matteo Berrettini (ATP-15), Lorenzo Musetti (ATP-30) te Simone Bolelli i Fabio Fognini, koji su deseti par svijeta po ovogodišnjim rezultatima, a također su ovogodišnji pobjednici Umaga.


Sinner upitan




– Italija je na papiru možda i najjača momčad u našoj skupini. Igra kod kuće, a i dodatno je motivirana, jer smo protiv njih slavili prošle godine na njezinom terenu. Talijani imaju vrlo jaku momčad, u njoj su Sinner, Berrettini i Musetti, ali i par koji cijelu godinu igra zajedno, Bolelli i Fognini. Još ne znamo u kojem će Talijani sastavu nastupiti jer Sinnera još nismo vidjeli. Možda će ipak zaigrati, iako vjerujem da će u pojedinačnim mečevima nastupiti Berettini i Musetti. Naši igrači su spremni, treniraju i dobro se pripremaju i nadam se da ćemo pobijediti.


Dvoboj otvaraju drugorangirani igrači oba sastava, a nakon toga slijedi okršaj prvih tenisača reprezentacija. Potom je na rasporedu dvoboj parova.


Ako Talijani skrivaju Sinnera, ni Martić nije otkrio karte. Lani je uspješni miksao s Gojom i Karanušićem.


– Prijavljujemo sastav kratko prije meča, baš kao i Talijani…


Malaga


Skupinu u Bologni otvorili su Švedska i Argentina, s kojima će se hrvatski tenisači sastati u četvrtak, odnosno subotu. Plasman na završnicu u Malagu izborit će dvije najuspješnije reprezentacije.


Osim u Bologni, igra se u Glasgowu, Hamburgu i Valenciji, gdje će nastupiti novi broj jedan svjetskog tenisa Carlos Alcaraz.


– Ponosan sam što sam stigao kao broj jedan i učinit ću svoje za momčad. Igrati u Davis Cupu je uvijek posebno i jedva čekam biti s momčadi – rekao je Carlos Alcaraz, kojeg je izbornik Sergi Bruguera dočeka široko raširenih ruku. Španjolska se danas sastaje sa Srbijom, u kojoj nema Novaka Đokovića.


Dečki s Kvarnera opet uz reprezentaciju

Dečki s Kvarnera, službena glazba Hrvatske Davis Cup reprezentacije, krenula je s Trsata za Bolognu, gdje će opet biti glasna i lijepa podrška sastavu Vedrana Martića. Orkestar je sastavljen od ponajboljih glazbenika s područja PGŽ-a i limenih glazbi Trsat, Lovran, Spinčići i Marinići.

S. DRECHSLER