Davis Cup

Hrvatska Davis Cup reprezentacija kreće s treninzima na Zametu uoči susreta s Austrijom, HTS priželjkuje pune tribine

Zlatko Horvat

Borna Ćorić i reprezentativni suigrači /Foto REUTERS

Borna Ćorić i reprezentativni suigrači /Foto REUTERS

U subotu se igraju dva pojedinačna dvoboja (14 sati), u nedjelju još dva singla i parovi



RIJEKA  Hrvatska Davis Cup reprezentacija okupila se u Rijeci, na raspolaganje izborniku Vedranu Martiću stavili su se Borna Ćorić, Borna Gojo, Nikola Mektić, Mate Pavić i Nino Serdarušić, zamjena za Marina Čilića, kojem je operirano koljeno. U Rijeci su i mladi Dino Prižmić i Mili Poljičak, kao i iskusni Ivan Dodig.


Hrvatsku 4. i 5. veljače u kvalifikacijskoj rundi za završni turnir Davis Cupa čeka dvoboj s Austrijom, koju predvodi Dominic Thiem, bivši treći igrač svijeta. Igra se na »Rebound Ace« terenu, koji je postavljen, a danas kreću i prvi treninzi. S obzirom na to da su Borna Ćorić, Nikola Mektić i Mate Pavić napravili puno manje od želja na Australian Openu, Rijeka je prilika za iskupljenje.


U subotu se igraju dva pojedinačna dvoboja (14 sati), u nedjelju još dva singla i parovi. Želja HTS-a i igrača su pune tribine. Iz tog razloga osigurane su iznimno povoljne cijene ulaznica od pet eura, ali treba poslati upit na [email protected].




Hrvatska i Austrija sastaju se četvrti put, prvi poslije 16 godina. Hrvatska vodi 2-1. Počelo je 1997. godine, kada je Goran Ivanišević u Grazu na zemlji pobijedio velikog Thomasa Mustera, ali nije bilo dovoljno za ukupni trijumf…