Dobre vijesti

Gradska tvrtka Rijeka sport najavila što bržu sanaciju Kantride i nabavu nove opreme za riječke atletičare

Ivana Vaupotić

Iva Florjančič/Foto M. GRACIN

Iva Florjančič/Foto M. GRACIN

Atletičari Kvarnera u ponedjeljak su na Kantridi najnormalnije trenirali i u 21 sat otišli svojim kućama, niti ne sluteći da će se nakon tek nešto više od pola sata olujno nevrijeme obrušiti na njihov drugi dom



RIJEKA Šok i nevjerica! Prve su to reakcije djelatnika Atletskog kluba Kvarner koji su jučer u ranim jutarnjim satima došli na stadion Kantrida i imali su što za vidjeti. Olujno nevrijeme, koje je u ponedjeljak nešto iza 21.30 sati pogodilo Rijeku, uništilo je kompletnu opremu na zapadnom dijelu riječkog stadiona, devastiralo skakalište za motku i skok uvis, kao i dijelove tartana. Jačinu vjetra, koji je napravio nemjerljivu štetu, najbolje dočarava skakalište za motku koje je zajedno s željeznom konstrukcijom odletjelo na zapadnu tribinu, kao i limeni pokrov skakališta za vis, odbačeni golovi, uništena ograda na tribini…


– Svi smo u šoku! Još uvijek smo pod dojmom stanja koje smo zatekli kada smo došli na stadion. Ovako nešto nitko od nas ne pamti da se dogodilo, znali smo imati problema s jakom kišom, stadion je bio pod vodom i pod snijegom, ali ovako nešto se još nikada nije dogodilo – rekla je direktorica kluba Iva Florjančič. – Sva oprema koja se nalazi na zapadnom dijelu stadiona u potpunosti je devastirana. Uništeno je kompletno skakalište za motku te je zajedno sa cijelom željeznom konstrukcijom odbačeno na tribinu. Garaža za skakalište za vis, koja je stara nekoliko godina, odletjela je na vrh tribine, ona je također u potpunosti uništena i više nije za upotrebu, već je za otpad. Skakalište visa je sada bez zaštite, pokrili smo strunjaču da barem malo spasimo situaciju. Tartan je na nekoliko mjesta potrgan, očito od lima koji je letio posvuda.


Luciano Sušanj, predsjednik AK Kvarner/Foto M. GRACIN


Atletičari Kvarnera u ponedjeljak su na Kantridi najnormalnije trenirali i u 21 sat otišli svojim kućama, niti ne sluteći da će se nakon tek nešto više od pola sata olujno nevrijeme obrušiti na njihov drugi dom.




– Ovo zaista nitko od nas nije očekivao, a sve se dogodilo u svega nekoliko minuta. I napravilo potpuni kaos.


Foto galerija: Šteta na Kantridi nakon nevremena Foto: Marko Gracin


Razmjeri štete tek će se zbrajati, u Kvarneru se nadaju da će se ona sanirati u što je moguće kraćem roku, da bi atletičari mogli neometano nastaviti trenirati, ali i da bi se na Kantridi na proljeće mogla održati natjecanja.


– Šteta je velika, teško je u ovome trenutku reći koliko. Kontaktirali smo Rijeka sport i sada je na njima da kao upravitelji objektom prijave štetu. Nadamo se da će se šteta sanirati u najkraćem mogućem roku i da će naši atletičari dobiti normalne uvjete za rad da se čim prije mogu vratiti treninzima, kao i da ćemo moći održati natjecanja prema planu – zaključila je Iva Florjančič.


Butorac: Nabava opreme u najkraćem mogućem roku

Stanjem na Kantridi ostali su zatečeni i u Rijeka sportu, čiji su djelatnici odmah izašli na teren.


– Očito je tu bila riječ o pijavici koja je napravila značajnu štetu na zapadnom dijelu stadiona. Štetu smo prijavili osiguranju, naši djelatnici su krenuli u saniranje štete i čišćenje da bi se stadion što prije mogao dovesti u funkciju. No, jaka kiša nas je onemogućila u našim aktivnostima i čišćenje stadiona jednostavno nije bilo moguće. No, mi ćemo maksimalno brzo raditi na saniranju štete i nabavi nove opreme u najkraćem mogućem roku da bi objekt u potpunosti zaživio sa sadržajima koje je imao i prije – rekao je Igor Butorac, direktor Rijeka sporta.