ATP Umag

Fognini i Bolelli spasili osam meč-lopti za drugi naslov: ‘Ovo je bio možda najluđi meč ikad’

Zlatko Horvat

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL



Talijani Simone Bolelli i Fabio Fognini drugi su put osvojili trofej u konkurenciji parova na umaškom ATP-u. U dramatičnom ponoćnom finalu svladali su Britanca Lloyda Glasspoola i Finca Harrija Heliovaaru s 5:7, 7:6 (6), 10:7, spasivši čak osam meč-lopti!


Britansko-finska kombinacija je imala prve dvije meč-lopte u 12. gemu drugog seta, kad su na servis Fabija Fogninija imali 30:40 i odlučujući poen. No, Talijani su izborili 13. igru u kojem su Glasspool i Heliovaara poveli s nevjerojatnih 6:0 i bili korak do drugog naslova u osam dana nakon trijumfa u Hamburgu.


Uslijedio je još nevjerojatniji preokret u kojem su Fognini i Bolelli nanizali 12 poena. Najprije su s 8:6 izborili »super tie-break i poveli 4:0. Heliovaara i Glasspool su od 1:7 došli na 5:7, ali to je bilo sve. Talijani su iskoristili treću meč-loptu za umaški trijumf prije 11 godina. došli do svog petog zajedničkog naslova i drugog u Stella Marisu, gdje su pobjednici bili i prije 11 godina. Za njih je to ukupno peti zajednički naslov.




– Ovo je bio možda najluđi meč ikad. Gubili smo 6:0, ali igrali smo dalje. Suparnici su promašili neke udarce, no mi smo igrali dobro. Tenis je takav, parovi su ponekad ludi. Ali sretan sam zbog ove pobjede i druge titule s Fabijom u Umagu – rekao je Simone Bolelli.